Doliu într-o familie de avocați cunoscuți. Înainte de a muri, fiul ei, premiat la The Lawyer European Awards, Londra

Doliu într-o familie de avocați cunoscuți. Înainte de a muri, fiul ei, premiat la The Lawyer European Awards, Londra Sursă foto: Pixabay

Margareta Tuca, mama unor avocaţi celebri a murit. Soţul său a fost primar în perioada 2004-2008. Anunţul a fost făcut de către profesorul Aristide Zub, fratele academicianului Alexandru Zub. 

A murit Margareta Tuca, din satul Maghera, Vârfu Câmpului. Aceasta a lucrat ani de zile la Registrul Agricol din cadrul primăriei din localitate. Mama celebrilor avocați avea 74 de ani.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, cunoscutul avocat născut pe meleaguri botoșănene se bucura la Londra de un premiu de excepție. Acum, își ia rămas bun de la cea mai dragă ființă de pe pământ.

Doliu într-o familie de avocați cunoscuți

Comunitatea din Vârfu Câmpului este în doliu după moartea celei care a fost Margareta Țuca. Este mama juriștilor Florentin și Dana, anunțul trist venind de la prof. Aristide Zub, nimeni altul decât fratele academicianului Alexandru Zub.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A dispărut în mod neașteptat o mare Doamnă, Doamna Margareta Tuca, din satul Maghera, Vârfu Câmpului, recunoscută și respectată pentru calitățile sale deosebite. Mamă a doi copii excepționali: Florentin și Dana, ambii juriști, avocați, care, la un alt nivel duc mai departe numele bun al familiei Margareta și Dumitru Țuca. Dumnezeu să-i lumineze calea spre veșnicie”, a scris profesorul Aristide Zub.

Avocatul Florentin Țuca, premiat la The Lawyer European Awards organizată la Londra

Potrivit jurnaliştilor de la botosaneanul.ro, ultima imagine postată pe rețelele de socializare este cea a fiului ei, Florentin Țuca, alături de avocatul Robert Roșu, în momentul în care cei doi – ca reprezentanți Tuca Zbarcea & Asociatii – primeau distincția Firma de Avocatură a Anului din Europa de Sud-Est, în cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards organizată la Londra.

Cu câteva zile înainte, Margareta Țuca părea să își fi luat rămas bun cu o poezie pe care o dăruia celor dragi, „Dor de mama”:

„Chiar dacă n-o mai am pe mama/ În viața asta pământească,/ Îi simt prezența ei maternă/ Din lumea veșnică, cerească.// De câte ori mi-e dor de mama/ De fapt, mi-e dor de chipul ei;/ Și-atunci ca să-mi mai treacă dorul/ Privesc o poză veche-a ei”.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei!