Evenimentul Zilei > Politica > Doliu în politică! Unul dintre cei mai influenți politicieni români a murit
Doliu în politică! Unul dintre cei mai influenți politicieni români a murit

Doliu în politică! Unul dintre cei mai influenți politicieni români a murit

Doliu în politică: a murit Sorin Frunzăverde, unul dintre cei mai influenți politicieni la un moment dat, când a asigurat trecerea PD la PPE.

Sorin Frunzăverde a murit, duminică, la vârsta de 59 de ani, în Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după o suferință îndelungată.

El a fost unul din cei mai influenți politicieni postdecembrişti ai Caraș-Severinului și ai României. De profesie inginer metalurgist, a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru.

S-a născut la Bocșa, în 1960 și a fost ministru al mediului în guvernul Ciorbea, ministru al Apărării în guvernele Isărescu și Tăriceanu, și membru al Parlamentului European între 2007-2009.

Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a Partidului Democrat-Liberal încă de la înființare. În perioada iunie 2001 – mai 2011 a ocupat funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat (Departamentul Relații Internationale). A fost artizanul primirii Partidului Democrat în Partidul Popular European, după ce fusese membru al Internaționalei Socialiste.

În 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat-Liberal, funcție pe care a păstrat-o până în 28 martie 2012, când a anunțat demisia sa din PDL și trecerea la PNL.

La congresul PNL din 7 aprilie 2012 a fost ales în funcția de vicepreședinte al partidului. La congresul extraordinar din iunie 2014 a fost reales vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Magistrații Curții de Apel Timișoara l-au condamnat definitiv pe Sorin Frunzăverde, în mai 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare și cursuri de reintegrare în societate, pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității pentru obținerea de foloase necuvenite.