Doliu în Poliția Română. A doua tragedie care lovește în decurs de doar câteva zile. Boala COVID-19 i-a pus capăt zilelor

Doliu în Poliția Română. A doua tragedie care lovește în decurs de doar câteva zile. Boala COVID-19 i-a pus capăt zilelor Sursa: arhiva EVZ

O altă tragedie a lovit Poliția Română. Boala COVID-19, dezvoltată în urma infectării cu virusul SARS-COV-2 a răpus, de această dată, o polițistă. „Colegii își exprimă profundul regret și sunt alături de familia îndurerată”, au transmis mai mulți agenți rutieri din cadrul Poliției București.

„După aproape doi ani de zile, de când Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a intrat in prima linie de lupta împotriva Covid-19, încă un poliţist local din cadrul D.G.P.L.C.M.B., (...) a căzut la datorie, răpus de noul coronavirus”, a transmis, luni, 29 noiembrie, Poliţia Locală Bucureşti.

O polițistă a murit, după ce a contractat boala COVID-19

Este vorba despre polițista Angelica Axinte. Durerea este de pur și simplu de nedescris. Colegii de muncă ai agentului au transmis condoleanțe rudelor acesteia.

„Continuăm sa plătim tribut pandemiei! Colegii îşi exprimă profundul regret şi sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu să o odihnească în pace”, au mai transmis polițiștii locali, colegi ai regretatei Angelica Axinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua tragedie în Poliția Română, în decurs de doar câteva zile

Este a doua veste cruntă care vine din partea Poliției Române. Un șef de post și-a pierdut viața, în urmă cu circa o săptămână, pe fondul stresului de la locul de muncă. Venus Mustăcilă, șef de post din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Caraș Severin, a decedat la vârsta de doar 42 de ani.

Bărbatul nu suferea de boli anterioare, însă presiunea de la locul de muncă a condus la moartea prematură a acestuia, a transmis sindicatul Europol. „La 42 de ani, colegul nostru Venus Mustăcilă, șef de post în cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Caraș Severin a murit. A lăsat în urmă 2 copii care își vor aminti de tatăl lor doar din poze și din puținele momente petrecute împreună.

Colegii sunt și acum șocați de faptul că nu îl vor mai revedea pe Venus printre ei. Nu era cunoscut cu probleme medicale, însă stresul, presiunea volumului de muncă, programul de lucru haotic și multe alte consecințe ale profesiei de polițist au contribuit decisiv și i-au generat un infarct”, a transmis public sindicatul Europol.

Reprezentanții sindicatului au transmis, cu această ocazie, și un mesaj dur autorităților politice din România. Pentru angajații din departamentul de Poliție, vârsta medie de pensionare este de 52 de ani, în condițiile în care, ulterior, speranța de viață este de circa 10 ani, însă politicienii se zbat în jurul ideii de „pensie specială”.

„«Stimați» politicieni, ați scăpat de încă o pensie «specială»”

„«Stimați» politicieni, ați scăpat de încă o pensie «specială», așa cum vă place să îi spuneți. (…)

Vârsta medie de pensionare în Poliție este de aproximativ 52 de ani. Speranța de viață după pensionare nu depășește cu mult 10 ani. Pensia medie în rândul polițiștilor cu funcții de execuție este de 3900 lei. Pensiile militare nu sunt pensii „speciale”.

Cine ar fi dispus să primească câteva sute de lei în plus la pensie dar să nu prindă vârsta de 62 de ani?! Asta în condițiile în care speranța de viață în România este de aproximativ 75 de ani”, au afirmat reprezentanții sindicatului Europol.