A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani 

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani 

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani de pneumonie. Marele artist era bolnav de mai mult timp. Acesta a mai fost în grija medicilor de la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Arad, unde a fost supus unui lung șir de analize, după ce a leșinat în casă. 

UPDATE: Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat. Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutățit, decedând joi în jurul orelor 15:00. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală.

A fost decorat de două ori şi a scos 26 de albume în cariera sa

Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, într-o familie în care și vorba bună, dar și chelfăneala își găseau locul. Calitățile vocale i-au fost descoperite de dascălul școlii primare din Pleșcoi - Buzău, dar dragostea de cântec o avea…pur și simplu o avea de undeva, poate de la tatăl său, cântăreț la strană, poate de la țăranii satului, poate de la femeia aceea care, ducându-și vacile la păscut, doinea a dor și jale.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Benone Sinulescu, extrem de ambiţos pe tot parcursul vieţii sale

A urmat cursurile Școlii Speciale de Muzică din București, unde a avut-o profesor pe celebra Maria Tănase, și s-a remarcat printre vocile acelei perioade, voci care au rămas ca mărturie a calității artei cântului popular: Victoria Darvai, Natalia Șerbănescu și mulți alții.

În poveștile pe care i le-a împărtășit Mirunei Ionescu, Benone Sinulescu a zâmbit din suflet, a zâmbit de drag de viața frumoasă pe care Dumnezeu, în marea lui bunătate, i-a dăruit-o. Ne-a molipsit pe toți cu bucuria fiecărui cuvânt pe care l-a rostit.

Amintiri de neuitat cu un mare artist, Benone Sinulescu, interviu realizat în anul 2018 la Casa Romanței din Târgoviște. Tot în această ediție am parcurs cu interes și Arhiva TVR, amintindu-ne de Ileana Sărăroiu și Irina Loghin.

Parcursul său în muzică ar fi putut să fie curmat de o experiență neplăcută pe care a avut-o când era încă un copil. A mers în București să dea examen la Școala Specială de Muzică, dar n-a intrat din prima. Abia la o următoare încercare a reușit.

La doar 18 ani înregistra melodiile ”Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și ”În munții Buzăului”. Cu ansamblul ”Ciocârlia” reputația sa a ajuns la un alt nivel. Au început și concertele, atât în țară, cât și în străinătate. La un moment dat, a colaborat cu orchestra ”Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat ”George Enescu”, în cadrul căruia a făcut un dialog muzical cu Irina Loghin.

Ne puteți urmări și pe Google News