"Domnule Cătălin Cherecheş, Baia Mare a dovedit şi în aceste alegeri locale că vă iubeşte, iar dumneavoastră sunteţi obligat să le răspundeţi băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declaraţii. Şi cea mai bună dovadă a faptului că iubiţi din suflet Baia Mare şi pe locuitorii săi, mai mult decât funcţia de primar, e să vă înaintaţi demisia, după depunerea jurământului de azi. E gestul care ar reda Băii Mari şansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul care ar dovedi că aţi crezut cu adevărat în ideea candidaturii şi că vă pasă sincer de destinul comunităţii. Iar băimărenii vor înţelege în mod corect că demisia nu e o recunoaştere a vreunei vinovăţii, ci o recunoaştere a faptului că iubiţi atât de mult oraşul, încât efectiv sunteţi în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionaţi din funcţia de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului şi al băimărenilor", afirmă Dolha

El arată că Baia Mare, calificată în finala scurtă, ar putea să rateze şansa de a deveni capitală europeană a culturii dacă Cherecheş rămâne în funcţie.

"Neşansa individuală a dat naştere unui paradox: tocmai dumneavoastră, iniţiatorul şi promotorul acestei candidaturi, aţi devenit principala piedică în adjudecarea acestui titlu. Nu are rost să ne amăgim, minţindu-ne că titlul ar putea reveni Băii Mari, un municipiu condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Când e vorba de criterii europene, chiar şi simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte, oricât de funcţional e principiul prezumţiei de nevinovăţie şi indiferent care va fi verdictul justiţiei, şansele ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii sunt nule, câtă vreme sunteţi un primar cu problemele menţionate. Iar timpul nu mai are răbdare, căci decizia finală a desemnării câştigătorului se apropie cu repeziciune", susţine deputatul PNL, într-un comuicat remis luni Agerpres.

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv, depune jurământul luni.