Evenimentul Zilei > Politica > Dolha îi cere lui Cherecheş să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Baia Mare
Dolha îi cere lui Cherecheş să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Baia Mare

Dolha îi cere lui Cherecheş să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Baia Mare

Preşedintele PNL Maramureş, Mircea Dolha, îi cere primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să demisioneze din funcţie.

"Domnule Cătălin Cherecheş, Baia Mare a dovedit şi în aceste alegeri locale că vă iubeşte, iar dumneavoastră sunteţi obligat să le răspundeţi băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declaraţii. Şi cea mai bună dovadă a faptului că iubiţi din suflet Baia Mare şi pe locuitorii săi, mai mult decât funcţia de primar, e să vă înaintaţi demisia, după depunerea jurământului de azi. E gestul care ar reda Băii Mari şansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul care ar dovedi că aţi crezut cu adevărat în ideea candidaturii şi că vă pasă sincer de destinul comunităţii. Iar băimărenii vor înţelege în mod corect că demisia nu e o recunoaştere a vreunei vinovăţii, ci o recunoaştere a faptului că iubiţi atât de mult oraşul, încât efectiv sunteţi în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionaţi din funcţia de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului şi al băimărenilor", afirmă Dolha

El arată că Baia Mare, calificată în finala scurtă, ar putea să rateze şansa de a deveni capitală europeană a culturii dacă Cherecheş rămâne în funcţie.

"Neşansa individuală a dat naştere unui paradox: tocmai dumneavoastră, iniţiatorul şi promotorul acestei candidaturi, aţi devenit principala piedică în adjudecarea acestui titlu. Nu are rost să ne amăgim, minţindu-ne că titlul ar putea reveni Băii Mari, un municipiu condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Când e vorba de criterii europene, chiar şi simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte, oricât de funcţional e principiul prezumţiei de nevinovăţie şi indiferent care va fi verdictul justiţiei, şansele ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii sunt nule, câtă vreme sunteţi un primar cu problemele menţionate. Iar timpul nu mai are răbdare, căci decizia finală a desemnării câştigătorului se apropie cu repeziciune", susţine deputatul PNL, într-un comuicat remis luni Agerpres.

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv, depune jurământul luni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: