Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi pensionari din Buzău, care au uitat unde și-au parcat mașina, au fost ajutați de internauți să o găsească
Doi pensionari din Buzău, care au uitat unde și-au parcat mașina, au fost ajutați de internauți să o găsească

Doi pensionari din Buzău, care au uitat unde și-au parcat mașina, au fost ajutați de internauți să o găsească

Doi pensionari de peste 80 de ani nu și-au mai adus aminte unde au parcat mașina. Aceștia s-au deplasat pe jos acasă, de unde au luat legătura cu o apropiată a familiei. Mesajul postat de femeie pe Facebook a stârnit multe reacții.

Un cuplu de pensionari cu vârste peste 80 de ani au uitat unde și-au parcat mașina, motiv pentru care o femeie apropiată de familie a publicat pe Facebook o postare prin care a cerut ajutor în acest sens. Câteva zile mai târziu, un ofițer de Poliție a identificat autoturismul celor doi vârstnici.

Doi vârstnici de peste 80 de ani, din județul Buzău, s-au deplasat în oraș, cu scopul de a-și rezolva mai multe probleme personale. Au parcat mașina la intersecția cu o stradă principală, în apropierea unei guri de canal care avea un băț înfipt în ea. Acestea au fost singurele detalii pe care cei doi vârstnici și le-au amintit când au vrut să se întoarcă acasă.

Ce a postat o apropiată a cuplului pe Facebook

Pentru că nu și-au mai putut găsi mașina, cuplul de pensionari s-a deplasat pe jos spre casă. O prietenă de familie a intervenit și a postat pe Facebook un mesaj prin care solicita ajutorul celorlalți utilizatori din zonă, care ar fi putut observa autoturismul.

Ea a scris un text în care a explicat că soții Popescu, ambii trecuți de 80 de ani, nu și-au amintit unde au parcat mașina.

„Din nefericire, nu-şi aduc aminte unde au lăsat-o. Sunt disperaţi că nu-şi mai aduc aminte. Poate aţi văzut-o undeva! Să nu uităm că şi noi vom fi vârstnici”, a scris femeia pe Facebook, postând și o fotografie a autoturismului.

Unii dintre utilizatori au distribuit mai departe mesajul. Alții au început să discute pe tema faptului că, după o anumită vârstă, românilor nu ar mai trebui să li se permită să conducă.

La trei zile de la publicarea postării, un ofițer de Poliție a identificat mașina în zona Electrica, de pe Bulevardul Stadionului.

Un bărbat nu a mai recunoscut locul parcării

În anul 2018, un bărbat buzoian s-a deplasat la Policlinica Nicolae Titulescu, pentru a-și trata câteva probleme medicale. Bărbatul a condus până la unitatea medicală, însă nu a mai găsit loc de parcare decât la câteva sute de metri distanță de clinică.

Când a vrut să se întoarcă acasă, nu a mai recunoscut locul în care parcase mașina, însă s-a declarat convins de faptul că i-a fost furată. În aceeași zi, buzoianul s-a întors acasă cu un mijloc de transport în comun, însă la două zile după, cu ajutorul Poliției Locale, a recuperat autoturismul, notează dcnews.