Evenimentul Zilei > Politica > Doi deputați PSD, sancționați de Parlament, în urma acuzațiilor ANI de CONFLICT DE INTERESE
Doi deputați PSD, sancționați de Parlament, în urma acuzațiilor ANI de CONFLICT DE INTERESE

Doi deputați PSD, sancționați de Parlament, în urma acuzațiilor ANI de CONFLICT DE INTERESE

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, sancţionarea cu diminuarea cu 10% din indemnizaţia pe o lună a deputaţilorsocial-democrați Florin Pâslaru şi Ion Călin, ca urmare a raportului ANI privind existenţa conflictului de interese, informează Agerpres.

"Domnul Florin Pâslaru a fost sancţionat cu 10 la sută pe o lună, conform raportului ANI, şi Ion Călin la fel, cu 10 la sută pe lună", a afirmat secretarul Camerei Marcel Ciolacu. 

Ciolacu a spus că, în cazul deputaţilor Florin Pâslaru, Ion Călin şi Florin Urcan, "Biroul permanent îşi menţine punctul de vedere al raportului Comisiei juridice, care a spus fără raport de vacantare"

Comisia juridică a propus sancţionarea deputatului Florin Pâslaru prin diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o lună, ca urmare a faptului că raportul de evaluare al ANI cu privire la existenţa conflictului de interese este definitiv, conform deciziei ICCJ din 18 mai 2016. 

De asemenea, în cazul deputatului Ion Călin a fost propusă aceeaşi sancţiune, tot ca urmare a faptului că raportul ANI cu privire la existenţa conflictului de interese a rămas definitiv. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.