Evenimentul Zilei > Social > Documentul ținut la secret de Ministerul Muncii. De câți angajați are nevoie România
Documentul ținut la secret de Ministerul Muncii. De câți angajați are nevoie România

Documentul ținut la secret de Ministerul Muncii. De câți angajați are nevoie România

România va avea nevoie de 3 milioane de angajați în următorii cinci ani, conform prognozei cererii de forţă de muncă în anul 2025 faţă de anul 2017. Cea mai mare nevoie de angajați va fi în domeniul Construcţiilor, sector urmat de Sănătate şi produse farmaceutice şi Industria auto şi componente.

De asemenea va fi nevoie şi de circa 82.000 de Tehnicieni în prepararea produselor farmaceutice, distribuirea produselor farmaceutice, asigurarea condițiilor igienico-sanitare. Va mai fi nevoie de 79.000 de angajaţi necesari în domeniul serviciilor până în 2025.  “Domeniul sănătăţii şi al produselor farmaceutice va avea nevoie de specialişti – cadre medicale cu pregătire – medici, ingineri chimişti, biologi, etc., dar şi de tehnicieni şi lucrători în servicii – de îngrijire, de igienă, etc”, se arată în raport.

În Industria auto şi componente specialiștii spun că va fi nevoie de peste 90.000 de persoane, Muncitori calificaţi şi asimilaţi, plus aproximativ 78.000 de Operatori la instalaţii şi maşini, peste 18.000 de Tehnicieni şi alţi specialişti din domeniul tehnic.

Raportul ”Evaluarea necesarului de competențe al economiei românești 2020, 2025” a fost realizat de Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSMPS), Academia de Studii Economice din București (ASE) și SC NOVEL Research SRL. Acesta a fost cerut de Ministerul Muncii în decembrie 2018 și a fost făcut public în ianuarie 2020.

Sursa Edupedu.ro

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: