Evenimentul Zilei > Horoscop > Doctorul în medicină și filosofie avea trei corpuri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Doctorul în medicină și filosofie avea trei corpuri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Doctorul în medicină și filosofie avea trei corpuri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Gîndeşte-te la viitor ca la un lut pe care poţi să-l modelezi după bunul tău plac.  Destinul este suma deciziilor noastre, şi avem soarta corespunzatoare alegerilor pe care le facem!

Spiritualitatea lui a fost complicată şi de nepătruns pentru tânărul care eram. A scris versuri, a cântat la chitară şi la clarinet, a pictat ca un pictor adevărat. A fost doctorul personal al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej şi al lui Fidel Castro. S-a întors din Cuba, mai curând a evadat de acolo, Fidel nu voia să-l mai lase să plece, ca să descopere izvoarele Oltului şi ale Mureşului. A scris o monografie excepţională despre staţiunile balneo-climatice şi sursele de vindecare, ameliorare, alternative din România. O am în față. Semnează prefața simplu, fără titluri academice, Costin Ștefănescu.

Avea şi păcate unchiul, cum să nu! Nu mai pomenesc de femei, ar fi prea multe, dar fuma două-trei pachete de ţigarete pe zi. Numai tutun blond, de Virginia, ţigarete fără filtru întotdeauna puse într-un portţigaret din fildeş şi aur, cadoul regal al unui potentat din Africa, a cărui viaţă o salvase. A făcut 33 de infarcturi. Când simţea că se apropie criza, se ducea la spitalul de la două străzi mai departe, cerea oxigen şi ruga să i se facă o injecţie, din fiola preparată de el. Așa își salva viața. Numai bunul Dumnezeu ştie ce preparat era. La a 34-a criză s-a întâmplat să fie de gardă o proastă, o stagiară imbecilă, era sărbătoare. Nu i-a făcut injecţia pe care i-a dat-o doctorul în medicină, ci a respectat procedura standard. Unchiul a intrat în fibrilaţie şi a murit câteva minute mai târziu, nu înainte de a declara: „Ştiam eu că prostia este mortală!”

Unchiul Victor Costin, medicul de trei corpuri, a cerut, printr-o scrisoare-testament, să fie incinerat. Urâtă chestie, a stârnit multe discuţii în familie. Totuşi, i s-a respectat voinţa. Am fost şi eu la crematoriul „Cenuşa”, cred că astăzi este dezafectat. Mă întorsesem de la dracu cu cărţi, Doamne iartă-mă, tocmai din Sudul Africii ca să fiu acolo. Nu vă mai plictisesc cu amănunte, sunt triste şi macabre, dar tot o să vă spun un fel de glumă tragică. Am ieşit afară din crematoriu, toţi bărbaţii familiei, ca să facem un ultim ritual cerut de unchiul cel cu trei corpuri: să fumăm o ţigare „Virginia” în amintirea lui! Când, din coşul crematoriului, cade o cenuşă deasă peste noi. „Uite, ninge cu Victor!” a glumit tata, de obicei, atât de sobru. Am râs cu toţii, mult, un râs nervos, care curând s-a transformat în plâns. Doctorul în medicină şi filozofie Victor Costin Ştefănescu, avea într-adevăr, trei corpuri. Corpul lui spiritual este mereu cu mine!

Am pomenit despre un medic de excepție. Nu întâmplător, pentru că în această criză sanitară în care ne aflăm de astfel de medici ducem lipsă. Nu de bani, spitale sau altceva ducem lipsă, ci de medici. Nu cantitativ, ci calitativ!

Moarte, vindecare, adică ameliorare, viaţă, oare ce sens aveau la strămoşii noştri, dacii? Răspunsul se găseşte adânc în sufletul nostru.

Viaţa şi moartea sunt ipostaze ale Forţei şi numai dacă Forţa este cu voi puteţi cuprinde aceste mari adevăruri. Până la urmă viaţa, moartea, spaţiul, viteza, timpul şi gândul nu sunt chiar aşa de diferite, gândiţi-vă puţin la acest lucru, tineri lupi, padawani şi hobbiţi, poate până mâine, pentru că o ştiţi cu toţii, mâine, în definitiv, este o altă zi!

 NOTA Când să închei horoscopul aflu, cu durere, că Olivia de Havilland s-a săvârșit din viață. Abia împlinise 104 ani! Cu ea s-a stins ultimul actor principal din ”Gone With the Wind” filmul meu preferat. RIP!
 

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.