Evenimentul Zilei > Politica > Doar românii o păţesc la intrarea în Grecia? Rareş Bogdan lansează bomba
Doar românii o păţesc la intrarea în Grecia? Rareş Bogdan lansează bomba

Doar românii o păţesc la intrarea în Grecia? Rareş Bogdan lansează bomba

Situaţia românilor care stau la cozi kilometrice pentru a intra în Grecia i-a atras atenţia europarlamentarului Rareş Bogdan, care va ridica problema în Comisia Europeană.

Liberalul este deranjat la maximum de atitudinea autorităţilor vamale în legătură cu turiştii români care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia.

Rareş Bogdan are informaţii că românii sunt supuşi unor discriminări din partea vameşilor eleni.

„Am ajuns la Bruxelles și mă voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești!

Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivală sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni!

Coada în această dimineață a depășit 10 km și s-a înaintat și continuă să se înainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare in Elada lui Homer, Sofocle, Platon și Aristotel.

Este inadmisibil să supui copii la testul COVID, să terorizezi oamenii, să-i sperii, să-i tratezi ca și când ar fi ciumați!

Să blochezi ore în şir 20 de copii sub 10 ani în avion sau într-un spatiu închis şi impropriu pe aeroporturile din Heraklion și Atena.

Unde este libera circulație din UE? Este adevărat că doar românii sunt supuși testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta?

Voi adresa de asemenea o interpelare în cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Mă aștept ca premierul Kyriakos Mitsotakis să ia măsuri.

Calvarul să înceteze, iar ambasadorul grec la Bucureşti să fie chemat în Centrala MAE pentru a da explicații. Românii NU sunt cetățeni de rang 2.

Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în Primul RÂND în Europa. Suntem o forță și umilința trebuie să înceteze pentru totdeauna. #romania 🇹🇩🇪🇺”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

În urmă cu 4 zile, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) lansa un anunţ important pentru românii care intenţionau să plece în Grecia, pentru vacanţa de vară.

Sursa citată recomandă celor care călătoresc în Grecia să completeze online, anterior călătoriei, formularul online solicitat de autorităţile elene.

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt prezentate şi condiţiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

„Pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, este important ca cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră”, arată comunicatul MAE.

Mai departe, după completare urmează primirea unui cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităţilor de frontieră (în format electronic sau tipărit).

Codul respectiv va fi trimis pe e-mail şi trebuie prezentat în momentul intrării pe teritoriul elen.

MAE a transmis acest mesaj în contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: