"Doar în Ghencea se poate scrie istoria"

"Doar în Ghencea se poate scrie istoria"

Marcel Răducanu, fost jucător al Stelei, spune că "roş-albaştrii" sunt legaţi spiritual de stadionul care a găzduit meciuri memorabile începând din 1974.

Formaţia Steaua va reveni acasă duminică, în meciul din etapa a 21-a a Ligii I la fotbal, contra echipei Astra Ploieşti (ora 20.30, în direct la Digi Sport).

De voie, de nevoie, Gigi Becali a ajuns la un acord cu repre­zentanţii Ministerului Apă­rării Naţionale, chiar dacă machedonul a declarat că a fost cel păcălit. "MApN face un şantaj! Şi-au dat seama că nu am unde să mă duc să joc astea şase meciuri", a spus Gigi. Au stat 305 zile în exil Gigi va plăti suma de 24.500 de euro pentru fiecare partidă, iar "militarii" vor reveni în Ghencea după o pauză de 305 zile. Niciodată, echipa nu a evoluat o perioadă atât de lungă departe de propria casă, cu excepţia meciurilor în care terenul a fost suspendat.

Marcel Răducanu, fost mare jucător al Stelei, a fost printre primii oameni care au călcat pe terenul din Ghencea. A evoluat, în 1974, în meciul amical Steaua-OFK Belgrad, care a inaugurat arena "Steaua".

Ne puteți urmări și pe Google News

"E bine că s-au rezolvat problemele şi echipa revine acolo unde îi e locul. Doar în Ghencea se poate scrie istoria. Sper ca momentul să fie de bun augur, iar suporterii să umple arena", ne-a declarat Răducanu.

Fostul stelist a rememorat şi debutul în Ghencea. "A fost, într-adevăr, un moment istoric partida cu OFK Belgrad. Am luat ca amintire un smoc de iarbă. Stadionul a fost plin şi totul te făcea să vibrezi. Cu timpul, am simţit ce înseamnă să fii împins de la spate de suporterii", ne-a mai spus Răducanu. Juventus, Barcelona, Real, Liverpool şi Arsenal sunt câteva dintre echipele mari care au venit în Ghencea