Spion „wanna be” în DNA. Un procuror celebru voia PROPRIUL SERVICIU SECRET pentru a controla magistraţii. Breaking news în Justiţie

Spion „wanna be” în DNA. Un procuror celebru voia PROPRIUL SERVICIU SECRET pentru a controla magistraţii. Breaking news în Justiţie

Informații incredibile ies la iveală despre procurorii de la DNA Ploiești, mai ales după ce Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a pus sub învinuire pe cinci procurori de la unitatea numită cândva ”de elită” și a cerut arestraea lui Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Unul dintre oamenii care se consideră vătămați de felul în care conduceau anchetele cei din Prahova este Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești.

Într-o intervenție telefonică pentru emisiunea ”Controverse” de pe B1TV, Cristinel Toader a spus că, în 2014, procurorul Negulescu i-a cerut ca polițiștii locali să urmărească 7 magistrați din Ploiești, iar informațiile să-i fie comunicate.

Toader ar fi refuzat, după care aa depus mai multe sesizări pe numele procurorului ”Portocală” și câteva filmulețe cu imagini compromițătoare despre magistrat. La puțin timp i s-a făcut un dosar la DNA Ploiești și a fost arestat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informația apare și în dosarul instrumentat de Adina Florea la sus-numita Secție din Parchetul General, plângerile lui Toader fiind în curs de verificare.

Tot legat de dosarul lui Toader, a fost făcută publică o declarație dată în instanță de o martoră care a acuzat presiuni pentru a da declarații împotriva fostului șef de Poliție Locală: ”am fost audiată în sediul DNA, dar nu de către procurorul Negulescu, ci de către un lucrător de poliție. Pe parcursul audierii, în birou a intrat de câteva ori procurorul Negulescu care a manevrat în mod ostentativ pistolul pe care îl avea asupra sa. La audierea mea nu a mai participat nimeni, eu fiind audiată de un lucrător de poliție care a și consemnat declarația mea.”

În ordonanța de începere a urmăririi penale împotriva procurorilor DNA Ploiești, dar și în documentul prin care s-a cerut acceptul CSM pentru arestarea lui Negulescu și Onea se spune::

”Persoana vatamata a declarat ca Negulescu Mircea incepuse sa ii solicite informatii despre viata privata a unor judecatori, respectiv despre viata privata a magistratilor Nita Constantin, Popa Daniela, Savu Alina, procurorul Negulescu Mircea urmarind sa afle detalii despre anturajul cu care judecatorii isi petreceau concediile, locatiile unde acestia isi petreceau concediile, precum si persoanele care ar fi suportat costurile sejururilor.

Toader Cristinel a relatat ca Negulescu Mircea i-a solicitat sa urmareasca tranzactiile bancare ale magistratilor judecatori indicati anterior, in considerarea faptului ca persoana vatamata cunostea un functionar de la Banca Transilvania – sucursala Ploiesti; sa urmareasca traseul pe care magistratii judecatori il urmau zilnic, toate aceste informatii fiindu-i necesare numitului Negulescu Mircea, in calitate de procuror in dorinta de a gasi aspecte compromitatoare care sa poata fi folosite impotriva magistratilor.”