Evenimentul Zilei > Justitie > DNA, lecitina latifundiarului Becali
DNA, lecitina latifundiarului Becali

DNA, lecitina latifundiarului Becali

Noul dosar al lui Gigi Becali, în care este acuzat de mărturie mincinoasă, a funcționat ca un medicament pentru memorie în cazul omului de afaceri, după ce s-a consultat și cu „Sfinții Părinți”

Gigi Becali a revenit asupra declaraţiilor date în dosarul în care omul de afaceri „Puiu” Popoviciu este judecat pentru fraude cu terenurile Universităţii de Ştiinţe Agricole.

Și-a reamintit

La termenul de ieri, finanțatorul Stelei s-a prezentat în fața magistratului Ionel-Tudoran Corneliu Bogdan și, printre glume, a arătat că își menține denunțul formulat în 2006, pentru a scăpa de acuzaţia de mărturie mincinoasă. La termenul din 15 februarie, Becali s-a jurat că nu îşi mai aduce aminte ce a scris în denunţ şi că nu ştie nimic care să îl incrimineze pe „Puiu” Popoviciu, motiv pentru care DNA i-a deschis dosar penal pentru mărturie mincinoasă.


Gigi Becali a glumit cu toată lumea în sala de judecată, în ideea că va scăpa de acuzații


Cu perspectiva unei pedepse de la 1 la 3 ani, Becali a declarat că s-a consultat atât cu „Sfinții Părinți”, cât și cu avocata lui, fosta judecătoare a lui Hayssam, Sofica Dumitrașcu. Și, tot sub jurământ, și-a retras declarația care i-a adus acuzaţia de mărturie mincinoasă. „Declaraţia din octombrie 2014, când eram la puşcărie şi era Băsescu la putere, am dat-o de frică. Şi nici declaraţia din 15 februarie 2016 nu o mai menţin”, a declarat Becali, pe tonul lui caracteristic.

Omul de afaceri a glumit pe seama reprezentantei DNA, spunând că ar fi trebuit să îi reamintească ce a declarat la anchetă. „E adevărat că necitind…mi-a fost milă. M-am consultat cu Sfinţii Părinţi şi am revenit şi am spus adevărul”, a mai spus omul de afaceri.

Și-a ironizat avocata

Becali a făcut glume și pe seama avocatei lui, acuzând- o că nu știe pe de rost articolul din lege care permite martorului să revină asupra declarației. „Mai zici că ai fost judecător!”, a ironizat- o Becali pe Sofica Dumitraşcu. „Avocata trebuie să îl caute în Cod, că nu îl ştie pe dinafară, nici eu nu îl ştiu”, a intervenit judecătorul. „Ba dvs. îl ştiţi…”, i-a întors-o Becali, linguşitor.

În acest dosar, Puiu Popoviciu şi fostul rector al Universităţii de Științe Agricole, Ioan Niculae Alecu, sunt judecaţi pentru o fraudă cu un teren de 224 ha, aparţinând domeniului public al statului, care a fost trecut pe numele firmelor omului de afaceri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.