Procurorii DNA au realizat, indirect, o selecţie a candidaţilor în vederea alegerilor locale. Este cazul municipiilor Iaşi sau Constanţa, acolo unde Gheorghe Nichita şi Radu Mazăre nu vor să mai audă de un alt mandat. Tot din cauza problemelor de corupţie, bătălia electorală este deschisă şi la Ploieşti.

Cu toate acestea, există şi o categorie de primari care pornesc cu prima şansă în lupta electorală: Tudor Pendiuc, primar al orașului Pitești, Dorin Florea, primarul Târgu Mureș, George Scripcaru, primarul Brașovului sau Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. De exemplu, după ce a fost reţinută de DNA timp de 24 de ore, Vasilescu spunea că va candida pentru că este nevoie de oameni de curaj în România. „Dacă toată lumea se ascunde în munți, nu știu unde ajungem”, a adăugat ea.

Mai mult, Vasilescu declara, în context, că dacă PSD va găsi un alt candidat, intenționează să candideze din postura de independent.

„Un prieten mi-a spus, când l-am anunțat că vreau să candidez la Primăria Craiova chiar și din postura de independent, dacă partidul găsește un alt candidat, că sunt nebună. Probabil. Dar eu cred că trebuie să mai fie și astfel de oameni în România, chiar dacă se spun tot felul de lucruri despre ei”, spunea Lia Olguța Vasilescu.

Printre puţinii primari importanţi care nu au calitatea de inculpaţi se numără Emil Boc, primarul Clujului, sau Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Te-ar putea interesa și: