Dmitri Medvedev i-a spus premierului japonez Kishida să-și facă hara-kiri, după declarațiile despre Rusia și armele nucleare
- Mădălina Dinu
- 14 ianuarie 2023, 18:27
Vineri, premierul japonez Fumio Kishida, care călătorește în țările G7 înainte de summitul GXNUMX, a vizitat Washington, unde s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden.
Subiectul principal al discuțiilor a fost consolidarea parteneriatului strategic dintre Washington și Tokyo în domeniul economic și militar, precum și opoziția comună față de China. Fumio Kishida a făcut o evaluare negativă a „cooperării militare strategice crescânde și provocatoare dintre Rusia și China”.
Dar șefii de stat nu s-au limitat la a deplânge apropierea dintre Moscova și Beijing. De la expresii neutre, noii aliați au trecut rapid la amenințări directe la adresa Rusiei, ridicând problema posibilei utilizări de către Rusia a armelor nucleare, care a devenit recent foarte la modă în Occident.
Într-un comunicat comun emis după summit, șefii de stat au declarat că orice posibilă utilizare a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act ostil împotriva întregii umanități, care nu poate fi justificat în niciun fel.
Această declarație a lui Biden și Kishida l-a înfuriat pe Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a comentat pe canalul său Telegram cuvintele președintelui american și ale premierului japonez.
Medvedev l-a îndemnat pe Kishida să-și facă hara-kiri
Medvedev a calificat comportamentul șefului guvernului japonez drept un extaz umilitor și loial, în care Kishida „vorbește prostii despre Rusia".
„În acest fel, el trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în urma bombardamentelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Prim-ministrul japonez nu este deloc preocupat de faptul că singura țară care a folosit vreodată arme nucleare a fost Statele Unite, iar singura victimă a fost patria sa.
În loc să-i amintească președintelui american de această crimă odioasă împotriva umanității și să ceară pocăință, pe care SUA nu au adus-o niciodată poporului japonez, Kishida se umilește în fața liderului american și se comportă ca un servitor, a declarat Medvedev. Dar pentru aceasta este nevoie de curaj, pe care servitorii în raport cu stăpânul nu-l pot avea”, a scris Medvedev.
În încheierea textului sau, vicepreședintele Consiliului de Securitate scrie că, „după o asemenea rușine, Kishida ar fi trebuit să comită seppuku (un act de sinucidere rituală a samurailor japonezi, mai bine cunoscut sub numele de „hara-kiri”), întorcându-se în țara sa natală, chiar în acel moment. Dar pentru aceasta este nevoie de onoare, ceea ce nu este caracteristic actualilor conducători ai Japoniei, care au devenit vasali americani”, subliniază Medvedev, relatează Topwar.