Dmitri Medvedev amenință cu o catastrofă nucleară globală. Rusia vrea să descurajeze livrările de arme către Ucraina

Dmitri Medvedev amenință cu o catastrofă nucleară globală. Rusia vrea să descurajeze livrările de arme către Ucraina sursa foto: EVZ

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, lansează noi amenințări la adresa Occidentului. El afirmă că livrarea de arme către Ucraina ar putea să ducă la o catastrofă nucleară globală. Prin această declarație, oficialul rus reiterează amenințările cu utilizarea armelor nucleare lansat de Vladimir Putin în discursul de săptămâna trecută.

A trecut un an de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar oficialii ruși continuă că lanseze amenințări cu privire la folosirea armelor nucleare. Luni, în cadrul unei declarații de presă, Dmitri Medvedev a afirmat că livrarea de arme către Kiev ar putea conduce la o catastrofă nucleară globală.

Nu este prima dată când fostul președinte al Federație Ruse lansează astfel de amenințări. Ele sunt percepute ca o modalitate de descurajare a NATO, condusă de SUA și aliații occidentali ai Kievului. Liderii de la Kremlin vor să împiedice Occidentul să se implice în războiul din Ucraina.

În cele mai recente declarații, Dmitri Medvedev, care ocupă fotoliul de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al președintelui Putin, urmează avertismentele nucleare lansate de liderul de la Kremlin cu ocazia împlinirii un an de la invazia din Ucraina. În cadrul discursurilor sale, Vladimir Putin a afirmat că Moscova vede confruntarea cu Occidentul ca pe o bătălie existențială pentru supraviețuirea Rusiei și a poporului rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Desigur, pomparea armelor poate continua... şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor. Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”, a declarat Medvedev pentru cotidianul Izvestia.

Sursa foto: Dmitri Medvedev / Facebook

Dmitri Medvedev, ironizează ideea că forțele ruse au rămas fără rachete

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că nu au mai fost raportate atacu cu drone din 15 februarie, ceea ce ar putea însemna că Rusia „și-a epuizat stocurile de drone iraniene și caută noi provizii”.

Dmitri Medvedev a negat aceste informații, susținând că ajutorul Occidentului pentru Ucraina nu poate să le ofere un avantaj. El a precizat că industria de apărare a Rusiei funcționează perfect.

„Occidentul doar prelungește agonia Ucrainei, în speranța de a slăbi Rusia și, apoi, de a o distruge. Agonia Ucrainei este prelungită artificial de Occident, în speranța că în acest fel va epuiza Rusia. Industria de apărare a Rusiei funcționează, nicio aprovizionare occidentală de arme nu poate oferi Kievului un avantaj”, a spus Medvedev într-un articol publicat în „National Defence”.