DIVERTIS se reunește într-un cabaret politic: „Vreți să știți cine va conduce țara asta?”

DIVERTIS se reunește într-un cabaret politic: „Vreți să știți cine va conduce țara asta?”

„Satul paralel” este spectacolul care se va juca astăzi, 24 mai, în premieră, pe scena Teatrului „Stela Popescu”. Pentru prima dată în existența lor, foştii membri ai grupului DIVERTIS se asociază cu un teatru și pun în scenă un spectacol de cabaret politic. Folosind toate metodele cu care au intrat pentru totdeauna în inimile spectatorilor – scenete, stand-up, improvizație și parodii muzicale, ei pleacă pe urmele „statului paralel” și ajung în celula de bază a acestuia, „satul paralel”.

Textele sunt gata, după ce le-am schimbat de trei-patru ori - se agită lumea politică mai repede decât putem noi scrie. Cântecele sunt repetate și învățate. Actorii râd. Regizorul râde. Scenografa ia premii naționale și râde! Mai e cineva serios pe aici?”, spun foștii membrii ai grupului DIVERTIS, după primele repeteții.

Obsesia oamenilor pentru statul paralel

Despre ce va fi vorba a povestit în exclusivitate, pentru EvZ, Valentin Gora: „Este un spectacol la care oamenii trebuie să vină și să râdă pur și simplu: să râdă de problemele pe care le au acasă, de problemle noastre general-naționale, general-umane. Deviza noastră este «Cine nu râde cu noi, râde împotriva noastră». Spectacolul nu va fi despre statul paralel, ci despre obsesia pe care o au unii oameni pentru acesta și plăcerea pe care o au de a învinovăți tot timpul entitatea asta, absolut misterioasă, pentru toate relele din România”.

Cine va fi președinte peste 10 ani?

„Vreți să aflați cine va conduce țara în următorii 10 ani, cine câștigă alegerile la Președinție din toamnă, cine mai scapă de pușcărie, că de intrat nu mai intră nimeni? Habar n-avem, căci spectacolul nostru nu vă va răspunde la aceste întrebări, ci vă va pune altele, care vă vor face să râdeți fără control, fără frontiere și fără rost”, este părerea actorilor.

Fiecare piesă de teatru are anumite efecte speciale. Numai că, la acest spectacol, totul este la superlativ. „La sceneta „Macazul se schimbă în zori” - care face o mică teorie despre schimbare, despre un macaz ocult care poate să schimbe fața lumii, despre felul cum se vede și se simte lumea - la un moment dat, pe scenă, apare pur și simplu... un tren. Ceea ce nu e atât de simplu... Să aduci pe o scenă așa ceva...”, povestește Valentin Gora.

 

Ne puteți urmări și pe Google News