Distracția la îndemâna oricui, care a provocat sute de morți în ultimii ani. Victimele nu s-au gândit la destinul fatal

sursa: arhivă EVZ

Una dintre cele mai periculoase activități atunci când vine vorba despre telefonul mobil este cea a selfie-ruilor, care au făcut sute de victime în ultimii ani.

Selfie-urile pun de multe ori viața în pericol, celor care vor să obțină imortalizarea unui cadru cât mai spectaculos, care să fie postat pe rețelele de socializare.

Selfie au făcut ravagii în ultimii ani, conform unui studiu care a adunat datele legate de morțile inopinate, apărute după această activitate

Un studiu universitar spaniol spune că 379 de persoane au murit pe tot globul în ultimii 13 ani în timp ce își făceau o fotografie selfie cu telefonul.

Sondajul a fost realizat de Departamentul de Medicină Clinică a Universității Miguel Hernandez (UMH) din Elche. Scopul sondajului a fost acela de a studia amploarea deceselor induse de selfie-uri și ce se poate face cu această problemă. Se spune că a existat o creștere mare a incidentelor de la sfârșitul restricțiilor pandemice, cu 31 de decese în primele șapte luni ale anului 2021.

Care este țara cu cele mai multe victime în acest domeniu

Investigația UMH în asociere cu cercetătorii Fundației IO a cercetat datele internaționale publicate oficial din ianuarie 2008. Țara cu cele mai multe decese prin selfie este India, cu 100 de decese, urmată de Statele Unite ale Americii (SUA) cu 39.

Spania se află pe locul șase, cu 15 decese. 141 dintre cei care au murit în ultimii 13 ani au fost turiști.

Decesele au fost cauzate de accidente produse de mijloacele de transport, folosirea armelor de foc, răni provocate de animalele sălbatice

Prima cauză a acestor decese sunt accidentele prin cădere, în 216 dintre cazuri, urmate de accidentările legate de mijloacele de transport (123), înec (66), arme de foc şi electrocutări (cu 24 fiecare), precum şi răni fatale după fotografierea cu animale sălbatice (17). Numărul covârșitor de decese prin selfie a fost în rândul tinerilor.

41% din totalul deceselor au avut vârsta de 19 ani sau mai puțin, iar 37% dintre decese afectând persoanele care iau selfie-uri în vârstă de 20 de ani, conform celor de la Costa Blanca.