Discuția dintre Vladimir Putin și Olaf Scholz! ”Folosesc metode teroriste.” A încercat prin toate modalitățile să-l convingă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz. Liderul de la Kremlin a încercat să-i explice ideologia nazistă a forţelor cu care Rusia luptă în război și că este nevinovat.

Vladimir Putin a plănuit să-l convingă pe cancelarul german Olaf Scholz, asupra ”ideologiei naziste” a forţelor cu care Rusia luptă în Ucraina. Acesta este convins că este nevinovat și că merită să câștige războiul.

”S-a atras atenţia asupra unei continuări a încălcării dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care promovează o ideologie nazistă şi care folosesc metode teroriste”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

Vladimir Putin a declarat că ofensiva sa în Ucraina - denunţată de către comunitatea internaţională - vrea doar să protejeze populaţia rusofonă din Donbas (est). Președintele Rusiei a precizat că ucrainenii nu își doresc pacea și că sunt principalii vinovați.

Autorităţile din Rusia se scuză pentru invazia Ucrainei printr-o derivă ”neonazistă”.

Ce se va alege de Ucraina după război?

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a comparat atacurile din Ucraina cu cele din Al Doilea Război Mondial. Oficialul consideră că vor exista consecințe uriașe.

Sursa foto: Profimedia

„Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă”, a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, conform AFP, citat de Agerpres.

„Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război”, a avertizat șeful guvernului de la Berlin.

„Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme” în sol, a declarat cancelarul, care a precizat că ţările occidentale vor trebui „să lucreze împreună la reconstrucţia” Ucrainei.

Germania are bombe care nu au explodat şi care încă mai sunt găsite pe şantierele de construcţii, la 77 de ani după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Anul trecut, o bombă de circa 250 kg a explodat pe un şantier din apropierea gării din Munchen, iar autoritățile au declarat că au fost mai multe victime.