Evenimentul Zilei > Social > Director ASSMB, Răzvan Niţu: S-a cerut o verificare atentă a constructorilor, „în aşa fel încât cheltuirea banilor publici să fie justificată”.
Director ASSMB, Răzvan Niţu: S-a cerut o verificare atentă a constructorilor, „în aşa fel încât cheltuirea banilor publici să fie justificată”.

Director ASSMB, Răzvan Niţu: S-a cerut o verificare atentă a constructorilor, „în aşa fel încât cheltuirea banilor publici să fie justificată”.

Directorul ASSMB, Răzvan Niţu, a precizat că în condiţiile fundamentării bugetului pentru anul 2017, este necesară o atenţie sporită în ceea ce priveşte execuţia bugetului, urmărind că banii alocaţi să fie cheltuiţi în integralitate.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat că va demara demara un amplu proces de modernizare şi echipare a spitalelor din Bucureşti. Cetăţenii au dreptul la spitale care ofere servicii de calitate, după modelul european!
Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit ieri, la sediul Municipalităţii, cu managerii şi cu directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Alături de Primarul Capitalei, la întâlnire au fost prezenţi directorul interimar al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Răzvan Niţu şi directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim.

Şedinţa a avut scop stabilirea unui plan de măsuri pentru în perioada imediat următoare fie demarat un amplu proces de reorganizare şi modernizare a sistemului de sănătate din Bucureşti. În acest sens, Primarul Capitalei a făcut apel la managerii de spitale ia toate măsurile necesare pentru igienizarea, renovarea şi eventuală extindere a spitalelor, pentru , ulterior, acestea fie dotate şi echipate corespunzător.

"Toate cele 19 unităţi medicale vor intră într-un amplu proces de renovare şi igienizare"

Primarul General, Gabriela Firea: „Îmi doresc această întrevedere ne ajute ne organizăm cât mai eficient pentru anul 2017, în aşa fel încât oferim bucureştenilor, într-un timp cât mai scurt, servicii de cea mai bună calitate şi spitale comparabile cu cele europene. De altfel, vom demara un proiect pilot care vizează renovarea, modernizarea şi dotarea tuturor spitalelor aflate în administrare. Ne dorim acest proiect reprezinte un model de succes în întreagă ţară.Va mărturisesc am făcut o serie de vizite neanunţate în toate cele 19 spitale şi ştiu sunt şi lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede munciţi enorm, dar sunt şi lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs, ştiu de multe ori spitalele reprezintă cea de a două casă pentru dvs. şi, tocmai de aceea, ştiu putem şi noi avem spitale la standarde europene. Iar pentru această este nevoie de creşterea condiţiilor de lucru şi a calităţii actului medical. Astfel, în ceea ce priveşte aspectul spitalelor, toate cele 19 unităţi medicale vor intră într-un amplu proces de renovare şi igienizare. Nu putem trece la dotări, până nu facem curăţenie. În acest sens, trebuie tratăm cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti. De asemenea, intră în responsabilitatea dvs. evaluaţi fluxul medical, secţiile în care sunt prea mulţi pacienţi şi dispuneţi extinderea acestor secţii pentru pacienţii nu aştepte prea mult”.

Se caută soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal

În ceea ce priveşte dotările care urmează fie făcute în cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel încât Administraţia Spitalelor poată demara procedura de achiziţie. De asemenea, Primarul General a menţionat , împreună cu Ministerul Sănătăţii, va încerca găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

La rândul sau, directorul ASSMB, Răzvan Niţu, a precizat în condiţiile fundamentării bugetului pentru anul 2017, este necesară o atenţie sporită în ceea ce priveşte execuţia bugetului, urmărind banii alocaţi fie cheltuiţi în integralitate. De asemenea, pentru spitalele cu lucrări în derulare, s-a cerut o verificare atentă a constructorilor, „în aşa fel încât cheltuirea banilor publici fie justificată”.

La rândul sau, doamna Turkes Ablachim, directorul medical interimar al ASSMB le-a reamintit managerilor celor 19 spitale , până la sfârşitul lunii februarie, au obligaţia „ de a întocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi de a-l depune la Direcţia de Sănătate Publică conform Dispoziţiei emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, la dată de 30 decembrie 2016”.