De ce a părăsit IOAN GYURI PASCU grupul DIVERTIS şi ce spunea despre ce s-a întâmplat acolo
- Anca Simionescu
- 26 septembrie 2016, 10:45
În urmă cu mulţi ani, ruptura grupului Divertis a fost un şoc pentru toată lumea. Simpatizat de public, Ioan Gyuri Pascu s-a îndreptat spre teatru şi muzică, dar nu a mai fost la fel
2007 este anul plecării lui Ioan Gyuri Pascu din grupul umoristic Divertis. Fondatorul, Toni Grecu, spune că grupul s-a adaptat noilor cerinţe, dar Ioan Gyuri Pascu spunea că a fost o mare lipsa de comunicare.
"Am prevăzut despărţirea Divertis, spunea în 2012 Ioan Gyuri Pascu. În vara lui 2011, "Divertis - Land of Jokes", condus de Toni Grecu, părăsea ProTV-ul şi se transforma în "Distractis" la TVR 1. Era cea de-a treia transformare prin care trecea originalul "Divertis", grupul de umor format în anul 1981 care a cunoscut gloria în formula: Toni Grecu, Florin Constantin, Doru Antonesi, Ghighi Bejan, Doru Pârcălabu, Ioan Gyuri Pascu, Valentin Darie, Cătălin Mireuţă, Cristian Greţcu, Valentin Gora, Ioan T. Morar şi Silviu Petcu. Divertis vine în Pro TV în 2009 deja în varianta scindată - Serviciul Român de Comedie şi "Divertis - Land of Jokes" (Doru Antonesi, Florin Constantin,Silviu Petcu, Cătălin Mireuţă Doru Pârcălabu, Cristian Greţcu şi Ioan Gyuri Pascu).
Despre motivele despărţirii din 2009, Toni Grecu spune că "tot ce s-a scris în presă este adevărat, dar nimeni nu a reuşit să le descopere pe toate". Motivele vehiculate: bani, orgolii şi viziuni diferite în ceea ce priveşte conţinutul. Totuşi, membrii grupului susţin că au rămas prieteni.
Ultimul venit, primul plecat
"Am plecat în 2007. Le-am spus că nu-mi mai doresc să fac umor politic. Mie-mi place mai mult ideea de film, de aceea m-a atras «Nemuriciu». Doream să mă ocup mai mult de muzică, teatru, dar, când e un proiect interesant, vin cu bucurie, pentru că sunt prietenii mei", spune Ioan Gyuri Pascu.
Despre motivele despărţirii artistul spune că "întotdeauna în planul material există orgolii. Probabil a fost cauzată de un conglomerat de mândrie, orgoliu, tradiţionalism, invidie, teamă sau sentiment de vinovăţie. Sunt lucrurile mărunte care ne pierd pe noi. Eu cred că nu se ajungea aici dacă era mai multă comunicare şi adevăr. Pentru că fiecare gândea ceva, dar nu spunea. Am prevăzut într-un fel despărţirea asta, probabil că de aceea spune Toni că ştiu. Îi spuneam lui Toni: «Aş vrea mai multă comunicare». El îmi răspunde: «Gheorghiţă, tu vrei idealul». Cred însă că dacă ar fi fost comunicare n-ar fi putut să crească nici orgoliul sau nemulţumiri de orice fel. Dar eu am vorba asta: «Lumea nu a început cu Divertis şi nici nu se termină cu Divertis»".