O nouă amânare în dosarul "Rompetrol". Dinu Patriciu află pe 28 august dacă va face 20 de ani de închisoare

O nouă amânare în dosarul "Rompetrol". Dinu Patriciu află pe 28 august dacă va face 20 de ani de închisoare

Dinu Patriciu şi alţi 12 inculpaţi vor primi, pe 28 august, decizia în dosarul "Rompetrol". Milionarul are de înfruntat şapte acuzaţii aduse de procurori, printre care înşelăciune la manipularea pieţei de capital, delapidare, spălare de bani, dezvăluire de informaţii privilegiate şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Pedeapsa pe care Dinu Patriciu o riscă în dosarul "Rompetrol" este de 20 de ani.

UPDATE Pronunţarea în acest dosar a fost amânată, din nou, pentru 28 august. Decizia în dosarul "Rompetrol" a mai fost amânată până în acest moment. Dosarul se judecă de aproape şase ani şi a întâmpinat numeroase dificultăţi. A rămas blocat, aproape un an, la Curtea Constituţională după ce avocaţii au ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate. Patriciu este acuzat că ar fi delapidat şi folosit în interes propriu 85 milioane de dolari din cadrul unui acord România-Libia, dar este este învinuit şi de organizarea şi coordonarea tranzacţionarii acţiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA, în scopul influenţării şi menţinerii unui nivel artificial al preţului de deschidere şi tranzacţionare.

Procurorii au cerut pentru Dinu Patriciu o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, în timp ce pentru ceilalţi - pedeapsa minimă, respectiv 10 ani de închisoare cu executare. Alături de Dinu Patriciu, în dosarul "Rompetrol" mai sunt trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

Citiţi AICI mai multe informaţii despre dosarul "Rompetrol"

Ne puteți urmări și pe Google News