Dinozaur gigant, descoperit cu ajutorul Google Maps

Dinozaur gigant, descoperit cu ajutorul Google MapsPrima fosilă care demonstrează că dinozaurii de 5 metri lungime ar fi putut ciripi ca păsările. Sursa foto Arhiva EVZ

O creatură misterioasă de mari dimensiuni, cel mai probabil un dinozaur, ar fi fost descoperită cu ajutorul Google Maps, odată cu procesul de topire a ghețurilor Antarcticii.

Schelet de dinozaur descoperit cu Google Maps, în Antarctica! Gheața rezultată odată cu topirea Antarcticii a scos la iveală un schelet misterios, care a alimentat ipoteza că ar fi vorba de un dinozaur „înghețat în timp". Creatura a fost descoperită cu ajutorul aplicației Google Maps.

Înregistrarea a ajuns virală în mediul online și a înregistrat aproape 300.000 de vizualizări. Michael Bradbury este gazda unui canal care promovează teorii ale conspirații, numit MrMBB333. Acesta a sugerat că scheletul pare să indice un dinozaur care a rămas încapsulat în gheața Antarcticii.

Dinozaur prizonier în marea de gheață din Antarctica

Clipul video insistă că scheletul de dinozaur a rămas complet intact, ceea ce îl face o descoperire rară. Scheletul aproape perfect a fost localizat într-o zonă continental îndepărtată a Antarcticii. Michael Bradbury alias MrMBB333 a declarat pentru următorii săi: "Sunt rămășițele unui schelet foarte mare. Presupun că măsoară undeva între 5-7 metri. Este intact. Nu știu dacă s-a <dezmorțit> recent sau a rămas congelat timp de mii sau dacă este ceva nou-nouț. Ar putea fi ceva foarte, foarte vechi, din epoca preistorică a Antarticii".

Anterior, MrMBB333 a postat mai multe clipuri video despre o 'misterioasă' expediție Google Maps în Antarctica. El pretinde că a descoperit un imens disc făcut de om țâșnind din zăpada regiunii respective, la o distanță de 70-75 de kilometri în interiorul continentului. Ar putea fi un indiciu pentru o zonă de interes științific, consideră temerarul expeditor.

Un dinozaur relicvă de sute de milioane de ani?

Capturile video arată fragmente osoase din craniul și șira spinării a creaturii enigmatice, precum și din zona picioarelor. „Cred că e o creatură înghețată în timp. Nu cred că e un leu de mare, ci mai mult un dinozaur foarte foarte vechi", comentează Michael Bradbury, după care analizează resturile osoase descoperite.

În urmă cu 100 milioane de ani, continentul din jurul Polului Sud era acoperit de păduri luxuriante, prin care mişunau dinozauri şi alte animale, afirmă oamenii de știință. Concentraţiile mari de dioxid de carbon duseseră la o încălzire marcantă a planetei (efectul de seră natural). Astfel s-a favorizat extinderea pădurilor, aşa cum arată numeroasele fosile vegetale descoperite în Antarctica.

Sursa: Daily Express

Ne puteți urmări și pe Google News