Evenimentul ZileiPoliticaVasile Dîncu DEZMINTE că ar fi interesat de funcția de PREMIER: ”Disponibilitatea mea de a deveni premier e doar O INTERPRETARE JURNALISTICĂ! NU am primit această propunere din partea niciunui partid!”

Vasile Dîncu DEZMINTE că ar fi interesat de funcția de PREMIER: ”Disponibilitatea mea de a deveni premier e doar O INTERPRETARE JURNALISTICĂ! NU am primit această propunere din partea niciunui partid!”

Vasile Dîncu DEZMINTE că ar fi interesat de funcția de PREMIER: ”Disponibilitatea mea de a deveni premier e doar O INTERPRETARE JURNALISTICĂ! NU am primit această propunere din partea niciunui partid!”
Vicepremierul Vasile Dîncu susţine, pe blog-ul propriu, că nu a primit nicio ofertă de la PSD privitoare la un eventual premierat, după alegerile parlamentare, şi clarifică o serie de aspecte privitoare la interviul pe care l-a acordat, săptămâna trecută, agenţiei Bloomberg.

„Așa-zisa mea disponibilitate de a continua într-un viitor guvern sau de a deveni Premier, după alegerile din decembrie, este doar o interpretare jurnalistică. Nu am spus că îmi doresc, că vizez, vânez funcția de Prim Ministru, că accept sau că aștept să fiu numit.  De fapt, le-am spus jurnaliștilor de la Bloomberg că nu am niciun proiect în acest sens și nici nu sunt parte a vreunui proiect politic, în acest moment. Când am vorbit despre condițiile unei posibile participări,  după alegeri, la proiectul de guvernare a țării, intenția mea a fost aceea de a pune în evidență câteva priorități pe care trebuie să le aibă cel care va fi desemnat la conducerea viitorului guvern, în comparatie cu actualele condiții de funcționare ale  executivului, dar am dorit să punctez și câteva dificultăți pentru o politică menită să genereze rezultate pe termen lung”, a explicat vicepremierul.

Totodată, Dîncu trece în revistă o serie de aspecte care contravin unui astfel de proiect: „În România, nu există un minim consens politic pentru o viitoare guvernare care să depășească războiul politic cotidian care dă ritm vieții politice de 26 de ani (…) PSD a anunțat că nu face nicio propunere de candidat până dupa alegeri, că dorește să prezinte un program politic, nu să înlocuiască ideile cu imaginea unui om (…) Nu am primit această propunere din partea niciunui partid.

De asemenea, Dîncu subliniază că, din postura de vicepremier, nu poate acredita ca normale duscuțiile privitoare la viitoarea guvernare, deoarece acestea produc dezorientare în electoratul partidelor. „Cred că partidul care va câștiga alegerile și va reuși să facă o majoritate parlamentară, are dreptul constituțional de a propune premierul. In aceste condiții, cum aș putea eu să particip la acreditarea ca normalitate a discuțiilor despre viitoare guverne construite netransparent sau prezentate doar cu rolul de a produce dezorientare în electoratul partidelor?”, întreabă Dîncu.


Accesează: