Dinamo și CFR Cluj se întâlnesc, în această seară, în finala Cupei României, pe „Arena Națională”, de la ora 21.30 (în direct la Pro TV, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1).


Echipele Dinamo și CFR Cluj n-au câștigat niciun trofeu intern în ultimii patru ani


În joc va fi pus trofeul competiți K.O. a țării și, indiferent de rezultat, o replică a cupei va ajunge în Camerun, la mormântul fostului dinamovist Patrick Ekeng. De fapt, confruntarea, amânată cu o săptămână, va fi marcată de tragedia petrecută în Ștefan cel Mare, în urma căruia mijlocașul a dispărut fulgerător.

Fanii pot dona bani pentru familie

Aproximativ 45.000 de fani ai „câinilor” vor fi prezenți pe cea mai mare arenă a țării și vor afișa o coregrafie dedicată lui Ekeng. De asemenea, suporterii vor putea să doneze bani pentru ajutorarea familiei celui dispărut, datorită unei acțiuni organizate de AFAN.

Patrick Ekeng a avut un rol determinant pentru calificarea dinamoviștilor în ultimul act al Cupei României. El a marcat un gol în partida retur cu Steaua (scor 2-2) din semifinale, dar n-a mai avut șansa de a lupta în finală.

Audiați ca martori la Parchet

Ieri, directorul sportiv, Ionel Dănciulescu, antrenorul Mircea Rednic şi fotbaliştii Dorin Rotariu și Sergiu Hanca au fost audiaţi, în calitate de martori, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în dosarul decesului lui Ekeng.

În plan sportiv, atât Dinamo, cât și CFR Cluj au ajuns la patru ani fără niciun succes major pe plan intern. 2012 este anul în care cele două cluburi și-au îmbogățit ultima dată vitrina cu trofee. În acel sezon, ardelenii au câștigat campionatul intern, iar „câinii” s-au impus în Cupa României.

„Putem să mai facem ceva pentru Patrick Ekeng, să câștigăm Cupa României, pe el nu-l mai putem aduce înapoi”, a declarat tehnicianul Mircea Rednic înaintea finalei cu CFR.