Dinamo ajunge la al unsprezecelea meci consecutiv fără victorie în Liga I. „Câinii roşii” se întorc cu un singur punct de la Giurgiu

Dinamo ajunge la al unsprezecelea meci consecutiv fără victorie în Liga I. „Câinii roşii” se întorc cu un singur punct de la Giurgiu Un milionar român, acțiuni la Dinamo. Nu are de gând să se oprească aici. Sursa Arhiva EVZ

„Câinii roşii” nu au reuşit să pună capăt seriei negre de meciuri fără victorie în Liga I, nici în deplasarea de vineri seară, de la Giurgiu. Trupa din „Groapă” a smuls doar un punct din confruntarea cu Astra, încheiată cu scorul de 0 - 0 şi a bifat astfel cea de-a unsprezecea partidă la rând din campionatul intern, în care nu izbuteşte să câştige.

Duşan Uhrin jr. nu a făcut minuni peste noapte. Dinamo a scăpat fără gol primit, dar tehnicianul ceh recunoaşte că ofensiva alb - roşiilor se chinuie serios. Deşi s-a declarat, până la urmă, mulţumit cu rezultatul final afişat de tabela de marcaj, Uhrin spune răspicat că e nevoie de mult mai multă agresivitate în jocul elevilor săi.

„Sunt mulţumit de acest punct. Am jucat mult poziţionat şi ar fi fost necesar să fim mai agresivi. Nu am reuşit să marcăm, dar e bine că nu am primit niciun gol. Asta  e cel mai important” au fost primele cuvinte ale noului antrenor principal al grupării din „Groapă”, de la sfârşitul disputei de la Giurgiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uhrin cere agresivitate

Sosit la Bucureşti, la mijlocul acestei săptămâni, Uhrin nu a avut la dispoziţie decât foarte puţin timp pentru a pune la punct mecanismele de joc din cadrul echipei. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani e optimist că va izbuti, în cele din urmă, să îşi impună filosofia, iar Dinamo va practica un fotbal mult mai orientat înspre atac.

„A fost un meci tacticizat, însă unul bun. Ambele echipe au jucat bine şi a fost un ritm bun. Le-am spus jucătorilor că trebuie să joace mai agresiv. Am încercat să le explic ce îmi doresc de la ei” a mai adăugat Dusan Uhrin jr., la flash - interviurile de după partida de ieri seară.

Ofensiva îi dă bătăi de cap cehului

Pentru a-şi putea îndeplini obiectivul de a-i salva pe „câini” de la retrogradarea pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc, Uhrin crede că e nevoie de schimbări radicale urgente. Antrenorul ceh, care a mai avut un mandat la cârma trupei din Şoseaua Ştefan cel Mare, în sezonul 2019 - 2020, îşi propune să regleze, mai întâi, carenţele din compartimentul ofensiv.

„Avem multe de schimbat. Trebuie să luptăm, să dăm tot ce avem mai bun, să dăm 100%. E foarte dificil, dar mai sunt opt meciuri de disputat. Avem multe probleme, însă trebuie să mergem înainte şi să gândim pozitiv. Problema cea mai mare este că nu avem puncte şi că nu înscriem” a tras concluzia Uhrin.