Evenimentul Zilei > Politica > Din diasporă, în Guvernul Orban! Viața lui Ovidiu Burdușa, subiect de film
Din diasporă, în Guvernul Orban! Viața lui Ovidiu Burdușa, subiect de film

Din diasporă, în Guvernul Orban! Viața lui Ovidiu Burdușa, subiect de film

Ovidiu Burdușa, românul stabilit de 17 ani în Italia, este noul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Manager la un hotel din Roma, Burdușa este un liberal convins, membru al organizației PNL Diaspora. „Astăzi am primit o veste pe care am onoarea s-o împărtăşesc cu voi: am fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Mulţumesc domnului premier Ludovic Orban pentru această nominalizare, este o propunere care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp, pe care am acceptat-o fără ezitare”, a scris Ovidiu Burdușa pe Facebook.

Povestea de viață a noului secretar de stat se aseamănă cu aceea a milioanelor de români plecați în străinătate. Chiar Burdușa spune că „am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară”.

Munca în străinătate nu a fost ușoară, din contră, însă seriozitatea și perseverența i-au adus satisfacții. „A fost greu, dar am reuşit să depăşesc dificultăţile vieţii printre străini, iar cu timpul am simţit că a meritat acest sacrificiu. La Roma, m-am realizat profesional, aici s-au născut copiii mei şi tot aici m-am maturizat pe toate planurile, inclusiv pe tărâmul greu-încercat al afacerilor”, zice liberalul Burdușa, preluat de gazetaromaneasca.com.

Ovidiu Burdușa este primul român din diasporă ales consilier județean în țară. S-a întâmplat la scrutinul din 2016. „În ultimii ani, am vrut să întorc ţării mele o parte din experienţa dobândită în Europa. De aceea, m-am decis să mă implic în schimbarea de acasă, candidând pentru un post de consilier judeţean în Vrancea, în 2016. Astfel, am devenit primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Judeţean în ţară şi mi-am luat misiunea foarte în serios. Am făcut naveta între Roma şi Focşani, pe cont propriu, şi chiar dacă a fost dificil, m-am bucurat mereu că pot fi alături de colegii mei din PNL în încercarea de a aduce un suflu nou în politica din ţară, pentru mai binele vrâncenilor de acasă şi de peste graniţe”.