Din ce în ce mai mulți bolnavi supraviețuiesc cancerului

Din ce în ce mai mulți bolnavi supraviețuiesc cancerului

Din ce în ce mai mulți bolnavi supraviețuiesc cancerului, odată cu dezvoltarea noior tehnologii de depistare a maladiei, a tratamenetelor inovatoare și a programelor naționale de prevenire.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), numărul supraviețuitorilor a crescut de la 3 milioane, câți erau în 1971, la 11,7 milioane de persoane, până în 2007, când s-au colectat ultimele date. Cancerul de prostată, cancerul de sân și colorectal sunt cancerele cu cele mai mari rate de supraviețuire. Dintre toate, cancerul la sân descoperit în faze incipiente este cel mai ușor de tratat.  Mai mult de jumătate dintre persoanele cuprinse în studiu sufereau de aceste maladii.  Pe de altă parte, două treimi din bolnavii cu cancer au trăit cel puțin cinci ani de la diagnostic. Situația este valabilă pentru America, pentru că în România nu există programe popriu-zise de prevenire a cancerului, iar, de cele mai multe ori, bolnavii ajung în spital într-o fază avansată a bolii, când și rata de supraviețuire scade considerabil.

„Autoritățile în domeniul sănătății trebuie să înțeleagă șansa la viață a bolnavilor de cancer, să valorifice potențialul acestora și să-i angajeze pe supraviețuitori în camapanii de prevenire a bolii”, sunt recomadările raportului CDC.

Ne puteți urmări și pe Google News