Din avioanele de pe Otopeni se fura ca ”în codru”! Procurorii au făcut rețineri masive

Din avioanele de pe Otopeni se fura ca ”în codru”! Procurorii au făcut rețineri masive

Dosarul furtului de produse din avioanele care aterizau pe Otopeni s-a soldat cu reținerea a 20 de persoane. Alte 38 de persoane au fost plasate sub control judiciar, toate fiind acuzat de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Procurorii și polițiștii de la Transporturi Aeriene au fost sesizați de reprezentanții mai multor companii aeriene, între care și British Airways că avioanele sunt furate la modul barbar, după ce aterizează pe Aeroportul Internațional Otopeni. De altfel, cei de la British Airways i-au anunțat pe șefii Aeroportului Internațional Otopeni că nu mai vor să lucreze cu firma a cărora angajați se ocupau de avioanele lor pe timpul staționării, deoarece aceștia furau la vedere.

Hoții nici măcar nu se mai fereau și furau containerele în care aflau băuturi alcoolice sau alte produse care nu erau vândute în timpul zborurilor, cum ar fi parfumuri, chiar de la bordul avioanelor. Mai multe astfel de containere au fost găsite la perchezițiile care au avut loc în București, Prahova și Ilfov.

La domiciliile suspecților, polițiștii au descoperit peste 800.000 de euro dar și o parte din bunurile sustrase de la bordul avioanelor. Mai mult au mai fost confiscate 400 de parfumuri, 4 minibaruri şi peste 450 de sticle diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri şi bijuterii, produse cosmetice şi genţi.

”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, ar fi sustras sau însuşit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri şi alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoştinţă despre provenienţa ilicită a acestora”, au precizat poliţiștii.

Mare parte dintre cie vizați sunt angajați la Compania Aeroporturi Bucureşti şi Dnata Catering SRL România, care lucrau pe platforma aeroportuară de la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, dar și pompieri de la ISU București sau angajați de la MAPN.

Exclusiv. Încregături dubioase la Aeroportul Otopeni. Reacția SRI

”Autorităţile au admis că Dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicati angajaţii în cauză. Totodată, DNATA, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale.

Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, Dnata Caterng SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajati în practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, a transmia Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News