DIICOT o contrazice pe KOVESI în dosarul BLACK CUBE. CONTURLE de E-MAIL ale apropiaţilor ei au fost SPARTE

DIICOT o contrazice pe KOVESI în dosarul BLACK CUBE. CONTURLE de E-MAIL ale apropiaţilor ei au fost SPARTE

Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi susținea, pe 9 aprilie, referindu-se la acţiunile de spionaj, puse la cale de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi israelienii de la „Black Cube”, a căror ţintă a fost, că au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei sale şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi şi jumătate, dar că nimeni nu a intrat în dialog cu cei care sunau.

"Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi si jumătate. Cei care au sunat au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", dezvăluie Codruţa Kovesi în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro Tv.

Procurorul şef al DNA a mai spus că nu este prima dată când se fac presiuni asupra procurorilor anticorupţie de oamenii deranjaţi de anchetele DNA. Kovesi afirma că "au fost telefoane insistente, repetate, dar nereuşite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane". Ea a precizat că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a a revenit, pe 10 mai, spunând că atacul cibernetic lansat de cei doi angajaţi ai Black Cube împotriva apropiaţilor ei viza activitatea DNA în ansamblu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu toate informaţiile apărute în spaţiul public ca fiind din surse din dosar sunt reale. Nimeni din familia mea şi din apropiaţii mei nu a avut conturile de email sparte”, a precizat şefa DNA.

În opinia sa, acţiunea nu a vizat-o doar pe ea, ci DNA în ansamblu, însă încercarea de intimidare nu a avut rezultatul scontat.

Comunicatul DIICOT spune altceva

Numai că, în comunicatul dat astăzi publicităţii, DIICOT o contrazice pe şefa DNA: “În perioada martie – aprilie 2016, la solicitarea directă a inculpatului Dragomir Daniel de demarare a operaţiunii „Tornado”,  din dispoziţia suspectilor  D. Z. şi A. Y. și sub coordonarea directa a suspectului G. F., inculpatul Geclowicz David, fiind în posesia unor suficiente date de stare civilă şi informaţii despre anumite persoane anume vizate, a contactat telefonic în repetate rânduri persoane apropiate şefei D.N.A., şi în continuare, folosindu-se de mijloace frauduloase („scenarii”), au reuşit să-i convingă pe aceştia să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail, date pe care inculpatul le-a pus la dispoziţia coinculpatului Weiner Ron, pentru a se continua activitatea infracţională specifică.

În continuarea demersului infracţional, inculpatul Weiner Ron, introducând fără drept credenţialele celor trei titulari legitimi, le-a accesat fără drept (fără autorizarea acestora), prin încălcarea măsurilor de securitate (folosirea id-urilor şi parolelor de autentificare obtinute și detinute ca urmare a falsului informatic), conturile de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor de utilizator ale clientilor)”.