DIICOT a DESTRUCTURAT un grup MILITAR de TEMUT. „CODUL SFÂNT” al infractorilor

DIICOT a DESTRUCTURAT un grup MILITAR de TEMUT. „CODUL SFÂNT” al infractorilor

DIICOT a reușit să obțină condamnarea unora dintre cei mai periculoși interlopi din România. În 14 octombrie 2015, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adrian Botez, zis „Țîță”, şi pe 17 „locotenenţi” ai acestuia, pentru 27 de tâlhării, acuzaţiile fiind de constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

Povestea din spatele grupului infracțional este halucinantă, iar „codul de onoare” al grupării presupune o serie de reguli „sfânte”, de la care nu se abate niciun membru, informează cancan.ro.

Liderul grupării „Academia Infractorilor Români”, Adrian Botez, zis ”Ţîţă”, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 30 de ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru toate cele 25 de capete de acuzare. Instanţa a stabilit ca Botez să plătească un milion de lei cheltuieli judiciare către statul român. Ulterior, Curtea de Apel București a decis reducerea pedepsei de la 30 de ani la 24 de ani, două luni şi 20 de zile în cazul lui Adrian Botez.

Decizia prin care infractorii au fost condamnați, în total, la peste 60 de ani de închisoare dezvăluie detalii uluitoare din „Codul” secret al organizației mafiote.

Ne puteți urmări și pe Google News

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. împotriva sentinței penale nr. 1873/12.08.2016, pronunțată de Tribunalul București – Secția I Penală. Desființează în parte sentința și, rejudecând, în fond: În baza art. 121 alin. 1 lit. d Cod procedură penală, inculpații C______ P_____ A_____, B_____ C_________ G_________ și M________ M_____ A________ nu se vor apropia și nu vor comunica cu P___ V_______, S___ F_____ M_____, N___ A______ I____, C______ I_____ G_______, G____ Adolf, U___ L________ D____, M____ B____ A_____, D___ F_____D_____, M_____ P____ B_____, C______ P_____ A_____, S______ Olivian M____, M____ C_________, P_______ F_____ A________, M_______ P____ C_____, I____ C______ I____ și B_____ C_________ G_________. În baza art. 121 alin. 1 lit. g Cod penal, inculpatul B_____ C_________ G_________ nu va depăși, fără acordul Serviciului de Probațiune, limita teritorială a Județului V______. Înlătură obligarea părților responsabile civilmente C______ I__, B_____ N______ și M________ A________ la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 2000 lei pentru fiecare inculpat. Menține celelalte dispoziții ale sentinței. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariile avocat oficiu pentru fiecare dintre inculpați de câte 360 lei se suportă din fondul Ministerului Justiției”, se arată, mai întâi, în decizia definitivă a autorităților.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, reţeaua criminală „Academia Infractorilor Români” a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat „comandant suprem”, era Adrian Marin Botez, zis „Țîță”, el având subordonate mai multe eşaloane de conducere.

Adrian Botez folosea tineri recruţi la atacurile asupra magazinelor de ceasuri şi bijuterii de lux, îi instruia pentru comiterea de jafuri în plină zi şi imita metode folosite de celebra grupare infracţională Pink Panters, apărută în fosta Iugoslavie, respectiv prin violenţă şi ameninţare, bazate pe şocul celor atacaţi. Membrii grupării reuşeau ca, în câteva zeci de secunde, să fure bijuterii, pietre preţioase şi ceasuri scumpe, de ordinul milioanelor de euro, au susţinut procurorii.

„Poliția, justiția este pe pământ pentru a menține ordinea și disciplina. Ei au rolul lor, noi îl avem pe al nostru. Ei vor să ne prindă, iar noi nu trebuie să fim prinși…..Poliția și procurorii sunt dușmanii noștri. Ei fac orice ca să ne f***, asta le e meseria. Judecătorii înțeleg greșelile umane, fă-l să înțeleagă că îți pare rău de faptă” – se arată în pagina 12 din regulamenul temutei organizații.

 

Fiecare nou membru era dator să accepte deciziile luate ca urmare a judecății efectuate în  „Comisia Membrilor” – comisia fiind compusă din „comandatul suprem”, „avocatul” celui acuzat, „contabilul Academiei”, precum și „ofițer în rezervă, peste 50 ani”, „ofițer care a executat peste 10 ani”, „ofițer activ cu vechime de 5 ani”.

”Greșești în afara muncii, răspunzi singur. Abține-te și vino la discuții, rezolvăm împreună. În misiune pentru (A), dacă pățești ceva pentru că așa a vrut ALLAH, asta e viața, noi te susținem. În viața de zi cu zi suntem oameni simpli, invizibili, nu atragem atenția asupra noastră, nu ne lăudăm, nu cheltuim bani, nu ieșim în evidență cu absolut nimic. …..Greșelile (M) le stabilește Comisia Membrilor….Se plătesc în kg,  g de aur, depinde de greșeli. Sperăm să nu se ajungă la daune totale, că aplicăm reguli nescrise. Această (A) a fost condamnată în 20 de ani de activitate la sute de ani de pușcărie, pentru aur, de aceea plățile se fac în aur….Orice (M) trădător trebuie adus în fața (CM), indiferent prin ce metodă”,  se mai arată în „Regulament”, la paginile 13-14.

„ ….Când (C) salută (M) răspund cu «Să trăiți»! (M) nu au voie să țină mâinile în buzunar, să se așeze sau să fumeze în prezența (C) și (O) fără permisiunea acestora…..(O) răspunde de pregătirea și instruirea acestora, execută ședințe de pregătire, organizează, îndrumă și desfășoară pregătirea (M)….ia măsuri pentru menținea ordinii și disciplinei….organizează și desfășoară activități sportive…..atenție la ce se întâmplă în jurul tău, (discuții) memorează totul! Trebuie să fii atent tot timpul, orice ți se spune bagă la cap. Chiar și atunci când dormi……exerciții obligatorii – alergare 10 km/zi, flotări /genuflexiuni – 200 minim, deșteptări, luat poziție culcat la comandă (prin surprindere), antrenamente vis-a-vis de muncă – ciocan, baros, cules, viteză, deghizare, arme etc., rapiditate în deghizări, din mers punerea hainelor în pungă, mersul pe stradă, urmăriți să scape de detectivii noștri pe teren (prin surprindere), regizare anchete și explicat cursul ei la masă (avocat, procuror, judecător)….antrenamentele se desfășoară în casă, pădure, stradă etc……..pregătirea nu este un moft, este o regulă de supraviețuire”, se arată în paginile 9-11 din regulamentul organizației.