Nea Marin a fost nevoită să țină un anumit regim, din cauza unei boli genetice. Dieta însă l-a ajutat să se mențină în formă și să arate excelent la 64 de ani. El a povestit ce alimentele consumă în fiecare zi, dar și care sunt produsele de care nu se atinge.
Nea Marin a devenit cunoscut pentru emisiunile sale în care le-a pus la muncă pe multe vedere din România. Are 64 de ani, dar nu își arată vârsta. El a dezvăluit câteva dintre secretele formei sale de invidiat. Spune că nu face excese și întotdeauna mesele sale sunt la ore fixe.
„De ani de zile îmi încep diminețile făcând mișcare. La primele ore, înot sau merg cu bicicleta. Nu sunt un gurmand și mănânc foarte multe legume și fructe. Îmi place să îmi pregătesc singur micul dejun și cina. De prânz se ocupă soția, iar mesele sunt întotdeauna la ore fixe. În fiecare dimineață la 7.00 mănânc roșie, ardei, castravete, brânză de la țară și beau o cană de ceai. Prânzul este la 13.30, iar cina la 18.30-19.00“, explică Nea Marin.
Fără mezeluri
El recunoașe că nu se atinge de mezeluri. De asemenea, timp de două decenii nu a consumat nici carne de porc. „Nu mănânc mezeluri, iar timp de douăzeci de ani, de la 40 la 60 de ani, nu am consumat carne de porc și mi-a fost foarte bine. De trei ani și jumătate am început să mănânc, dar foarte puțin.
Îmi place carnea de rață, gâscă, curcă, bibilică, în principiu carne de țară, de la mătuși sau prieteni“, a mai spus Nea Marin, potrivit viva.ro.
Probleme de sănătate
Problemele de sănătate nu l-au ocolit însă, pe Nea Marin. El suferă de o boală moștenită din familie. Ficatul său nu poate elimina grăsimile. Din acest motiv este nevoit să țină permanent regim. În septembrie a ajuns de urgență la spital și a fost operat de apendicită.
Nu a fost ocolit nici de virusul COVID-19, ba chiar a ajuns să fie internat la Institutul Matei Balș din București. A făcut febră mare și a stat zece zile în izolare. După ce s-a vindecat și a ieșit din spital, el i-a sfătuit pe oameni să respecte măsurile autorităților și să aibă grijă de sănătatea lor.