Diana Buluga, premiată la Gala Capital Femei de Succes: „În tot ceea ce fac pun autenticitate, perseverență și iubire”

Diana Buluga, premiată la Gala Capital Femei de Succes: „În tot ceea ce fac pun autenticitate, perseverență și iubire”

Diana Buluga a fost una dintre câștigătoarele la categoria Cultură în cadrul Galei Capital, Top 100 Femei de Succes.

„Bună seara și mulțumesc foarte frumos! În sectorul cultural lucrează foarte multe femei, mai multe femei decât bărbați. În sectorul cultural în poziții de conducere nu sunt încă atât de multe femei pe cât mi-aș dori sau pe cât consider că ar trebui. Așadar, sper ca premiul din seara asta, pe lângă bucuria pe care mi-o produce să reprezinte și o sursă de inspirație pentru generația tânără, care merită să-și facă vocea și mai auzită și merită să aibă și mai mult curaj pentru a fi în față.

Cât despre succes nu știu, nu știu o rețetă pentru el. De fapt, cred că în afară de rețeta maică-mii pentru cel mai bun borș moldovenesc, nu știu nici o rețetă perfectă. Dar știu că în tot ceea ce fac pun autenticitate, perseverență și iubire, și atunci succesul nu e un scop ci e o consecință a muncii făcute în acord cu valorile astea. Asta încerc să fac la Create.Act.Enjoy cu artiștii și cu lucrătorii culturali cu care lucrez, asta încerc să fac în toată munca mea. Asta se traduce în activitățile menționate din spitale până la mediul rural sau spațiu public. Mulțumesc frumos!” declară Diana Buluga pe scena Capital.

Diana Buluga, actrița din spatele Create.Act.Enjoy

Diana Buluga este absolventă a Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde a studiat Arta Actorului, iar din 2013 este actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă cariera sa de actriță, Diana Buluga este co-fondatoarea asociației Create.Act.Enjoy, un ONG care promovează terapia prin artă și educația non-formală. Asociația este cunoscută pentru proiectele sale de intervenție culturală și artistică în comunitate, inclusiv în spitale, unde organizează ateliere de terapie prin artă pentru pacienți și personalul medical. Printre inițiativele sale se numără și proiecte educaționale, precum „Luna creativă“, dedicate elevilor și adulților, care oferă ateliere de teatru, improvizație și alte forme de artă.

Când vine vorba despre realizări pe partea de management cultural, Diana ne menționează proiectul Muzeul Frustrărilor. „Este o instalație artistică bazată pe tehnici new media și noile tehnologii, în cadrul căreia am tradus cu ajutorul formelor artistice, pentru publicul larg, diferitele nuanțe ale sentimentului de frustrare – de la cum apare, până la cum se manifestă sau cum l-am putea atenua, astfel încât să nu ne afecteze calitatea vieții de zi cu zi. Este un proiect drag sufletului meu.“