Evenimentul Zilei > Social > Diamantul sângeriu
Diamantul sângeriu

Diamantul sângeriu

Pelicula a înregistrat 4 nominalizări la OSCAR și o nominalizare la Globul de Aur.

În contextul războiului civil care a aruncat Sierra Leone în haos în anii ,90, Blood Diamond prezintă povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate de diferit. Destinul îi aruncă pe același drum în momentul în care pornesc amândoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatră prețioasă în stare să-ți transforme viața… sau să-i pună capăt.

Solomon, care a fost luat din familia sa și obligat să lucreze în minele de diamante, găsește o extraordinară piatră prețioasă, pe care o ascunde asumându-și un risc imens.

Archer află de piatra ascunsă în timp ce este închis pentru contrabandă. Acesta decide să-l ajute pe Solomon să recupereze diamantul pentru a reuși să plece din Africa.

Cei doi sunt ajutați de Maddy Bowen, o jurnalistă care vrea să dezvăluie corupția marilor producători de diamante.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.