Evenimentul Zilei > Politica > Dialog dur, la distanță, între Băsescu și Tăriceanu. Ce a provocat uriașul scandal
Dialog dur, la distanță, între Băsescu și Tăriceanu. Ce a provocat uriașul scandal

Dialog dur, la distanță, între Băsescu și Tăriceanu. Ce a provocat uriașul scandal

Traian Băsescu, fostul președinte și actual europarlamentar, a ripostat dur la afirmațiile făcute de Călin Popescu-Tăriceanu și Kelemen Hunor referitoare la faptul că ALDE și UDMR nu vor susține un guvern care să includă PMP-ul fondat de el.

Cei doi șefi de partide au declarat că nu vor să se asocieze cu „Petrov”, nume sub care Băsescu ar fi semnat informările către Securitate.

„Mă surprinde cum liota de profitori ai politicii – Ponta, Tăriceanu și Hunor – au uitat că înainte de căderea guvernului Dăncilă vorbeau de instalarea unui nou guvern. Acum fac ce știu mai bine, șantaj. Sunt responsabili de faptul că România nu are un guvern sau că încă nu s-a conturat unul”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate.

Fostul șef al statului susține că nu este justificată invocarea numelui său în negocierile pentru noul guvern în condițiile în care el a predat deja conducerea partidului. „Ei nu au interesul să aibă un PMP care nu s-a dus cu căciula în mână să ceară intrarea la guvernare cu partide mai mari (…) De ce nu au spus că nu au nevoie de cele 18 voturi ale PMP înainte de votul moțiunii”, a spus Băsescu.

El a mai afirmat că acum există riscul formării unui guvern fără forța de a face reformele pe care le dorește. „Lucrurile sunt de o complexitate extraordinară prin ticăloșia celor trei care și-au făcut jocurile la moțiune și acum o fac pe neprihăniții”, a conchis Băsescu, potrivit g4media.ro.

Tăriceanu a declarat miercuri că: „De exemplu vine la guvernare un PMP condus de un turnător al securității. O minima igienă morală trebuie”.