Evenimentul Zilei > Social > CEL MAI DIABOLIC JAF din istoria Statelor Unite. Un TRIUNGHI AMOROS, o BOMBĂ și 250.000 de dolari
CEL MAI DIABOLIC JAF din istoria Statelor Unite. Un TRIUNGHI AMOROS, o BOMBĂ și 250.000 de dolari

CEL MAI DIABOLIC JAF din istoria Statelor Unite. Un TRIUNGHI AMOROS, o BOMBĂ și 250.000 de dolari

În anul 2003, un jaf la o bancă din statul american Pennsylvania șoca opinia publică. Un bărbat care livra pizza s-a rugat de polițiști să îl ajute să scape de bomba pe care o avea prinsă în jurul gâtului, dar fără succes. Suspectul a fost aruncat în aer. Povestea din spatele evenimentelor, care ascunde triunghiuri amoroase și planuri diabolice, a ieșit, acum la iveală.

Povestea este una care a făcut rapid înconjurul lumii. În orașul Erie, în 2003, un bărbat de vârstă mijlocie care livra pizza stă în mijlocul drumului, înconjurat de mașini de poliție și filmat de toate televiziunile naționale, se roagă de oricine îl ascultă să îl ajute, în timp ce obiectul straniu pe care îl are la gât ticăie încontinuu, conform Daily Mail.

Angajatul de la Mama Mia Pizzeria tocmai ce jefuise o bancă, ieșind din sediul întreprinderii cu 9.000 de dolari, deși trebuia să fure un sfert de milion de dolari, la comanda unor conspiratori necunoscuți.

În timp ce Brian Wells, în vârstă de 46 de ani, îi ruga pe oamenii legii să îl ajute să scape cu viață, aceștia, având armele scoase, se îndepărtau din ce în ce mai mult de scenă. Camerele au filmat momentul în care pieptul lui a fosta runcat în aer de dispozitivul pe care îl avea fixat în jurul gâtului.

Moartea bărbatului nu a făcut decât să aducă și mai multe întrebări. Anchetatorii au descoperit un mesaj trimis lui Wells care l-ar fi trimis într-o adevărată vânătoare de comori, după jaf, pentru a debloca bomba. Mai mult, lângă trupul bărbatului a fost descoperit un baston care era de fapt un pistol. Neavând nicio pată în cazier, polițiștii nu știau dacă acesta a fost o parte din jaf sau doar o victimă. Deși multe voci l-au făcut unul dintre creierele misiunii, nevinovăția lui a fost mereu apărată de familie și adoptată și într-un nou documentar.

Ulterior, un coleg de muncă de-ai lui Wells a fost găsit mort, iar un alt bărbat a sunat la poliție, pentru a anunța că are un cadavru în congelator, făcând mass media să speculeze foarte mult despre escaladarea violenței, într-un oraș, de altfel, liniștit.

Într-un final, o femeie pe nume Marjorie Diehl Armstrong și partenerul acesteia de pescuit, care se întâmpla să vândă și droguri, Kenneth Barnes, au ajuns la închisoare ca urmare a jafului. Autoritățile au mers mai departe, spunând că a existat o întreagă grupare în spatele planului, din carea făceau parte Wells, Barnes, Diehl Armstrong, dar și fostul iubit al acesteia, Bill Rothstein, și colegul ei de cameră de la acea vreme, Floyd Stockton, dar circumstanțele în care angajatul de la pizzerie a devenit parte la jaf sunt neclare. Rothstein declarase că trupul neînsuflețit din congelatorul său era fostul iubit al lui Diehl Armstrong.

Până când polițiștii au ajuns la această teorie complexă, Rothstein deja murise de cancer, iar Stockton era în închisoare pe Coasta de Vest, pentru o altă infracțiune. Barnes a pledat vinovat și, în 2008, a fost condamnat la 45 de ani în închisoare pentru posesie de arme și conspirație. Acesta a depus mărturie împotriva lui Diehl Armstrong, care a fost găsită vinovată de jaf armat, conspirație și folosirea dispozitivelor explozibile.

Noul documentar, „Evil Genius”, explorează posibilele conexiuni dintre părți, arătând jocul în care fusese prins Wells.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News