Dezvăluri șocante în Senatul american. Teribila armată secretă a lui Putin
- Ovidiu Drugă
- 24 februarie 2021, 19:57
Rusia se află în spatele teribilului atac cibernetic care a afectat 18 000 de companii din SUA în 2020. Aceasta este concluzia la care par să i ajunns serviciile secerete ale SUA și companiile de securitate cibernetică.
Dezvăluri șocante în Senatul american. "Avem indicii substanțiale care indică Agenția Rusă de Informații Externe și niciun indiciu nu ne conduce în altă parte", susține președintele Microsoft, Brad Smith.
Autoritățile americane au anunțat deja că Rusia drept principalul suspect al atacului SolarWinds. Mai mult, potrivit Washington Post, Administrația sUA studiază posibilitatea impunerii de sancțiuni împotriva Moscovei.
Dezvăluri șocante în Senatul american
Oo altă dovadă că în spatele atacului se află o mare putere este impresionanta forță a celor care l-au declanșat. Hackerii „au fost disciplinați și concentrați”, a declarat în fața Comitetului pentru Informații al Senatului american, Kevin Mandia, șeful companiei de securitate cibernetică FireEye/
Erdogan a pus ochii pe Moldova? Acțiunile care arată intențiile venite din Turcia
„Hackerii au vizat ținte specifice. Aveau un plan și un program de colectare a datelor”. Conform lui Mandia, cel mai sofisticat atac cibernetic asupra Statelor Unite a fost declanșat de "1.000 de ingineri, înalt calificați și capabili".
Atacul a început în martie anul trecut. Hackerii au profitat de o actualizare a software-ului de monitorizare dezvoltat de o companie din Texas, SolarWinds.
Au fost vizate companii, dar și sistemele informatice ale agențiilor guvernamentale americane. E vorba inclusiv de departamentele de stat, comerțul, trezoreria, securitatea internă și Institutele naționale de sănătate. Atacul a fost descoperit abia în decembrie de către grupul de securitate informatică FireEye,
Dezvăluri șocante în Senatul american. E nevoie de schimbarea legii
O altă portiță exploatatî de hackeri este lipsa unei autorități de centralizare a informațiilor cu privire la atacurile cibernetice. Contractele Microsoft cu agențiile guvernamentale, de pildă, interzic companiei să comunice despre atacuri altor agenții.
Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant
De. aceea. președintele Microsoft, Brad Smith, face apel la Senatul SUA să găsesască o formulă legală.
E vorba de a forța companiile care sunt victimele unui atac cibernetic să facă o „notificare confidențială” către o entitate guvernamentală responsabilă pentru schimbul de informații.
La rândul său, șeful FireEye a insistat asupra necesității unei protecții legale pentru companii precum SolarWinds în fața posibilelor procese intentate de clienții săi, scrie Le Figaro..