Noi amănunte despre acțiunile pe care generalul Florian Coldea le făcea în timpul liber, atunci când se afla în compania prietenilor săi apropiați, ies la iveală în fiecare zi.
Jurnalistul Victor Ciutacu a povestit cum, în urmă cu mai mulți ani, a asistat la un meci de fotbal al echipei Dinamo împreună cu fiul său și unde a fost fluierat și înjurat aproape 45 de minute de galeria câinilor roșii.
"La pauză totul s-a oprit", a spus Ciutacu. Jurnalistul a povestit, în același timp, că a fost sunat de fostul prim adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, care l-a întrebat dacă i-a plăcut cum a tăcut galeria."Am înțeles atunci că ei controlau și galeriile", a concluzionat moderatorul TV.
Scandalul de la proteste
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a venit cu un comunicat de presă referitor la informările transmise autorităţilor în legătură cu planurile de deturnarea protestului paşnic din faţa Guvernului de către reprezentanţi ai galeriilor. În mod surprinzător, oficialii serviciului secret nu mai pomenesc despre faptul că au transmis informări secretarului de stat din MAI, Viorel Ştefu şi nici nu mai menţionează numele şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.
SRI a transmis un nou comunicat "în legatură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017". Astfel, SRI precizează că a transmis informări referitoare la pericolul deturnării manifestaţiei publice către Poliţia Română, Jandarmeria Română şi SPP, fără să mai amintească, ca şi în comunicatul de aseară, despre faptul că informările au fost transmise direct şi unui înalt oficial din Ministerul Afacerilor Interne, (MAI), secretarul de stat Viorel Ştefu.
Transmitem comunicatul integral: "Serviciul Roman de Informații a acționat potrivit competențelor legale, datele și informațiile obținute exclusiv cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliției Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază și Protecție). Conform Legii 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în 2014, și Legii nr. 14/1992 SRI are competențe pentru obținerea de date necesare prevenirii și contracarării activităților extremiste. Pe aceasta zonă, SRI nu a avut surprize operaționale. SRI nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă, dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate.".