Un fost bucătar regal povestește că prințesa Diana obișnuia să consume „boluri întregi” cu fructe care mai de care mai neobișnuite, dar și diferite preparate fine. Despre preferințele în materie de fructe, fostul bucătar regal spune că prințesa Diana adora unul cu totul special.
Fostul bucătar regal al Dianei, Prințesa de Wales se numește Darren McGrady. Acesta a povestit deseori despre obiceiurile prințesei în materie de mâncare, pe care le-a observat lucrând în cadrul palatelor regale între anii 1982-1993.
Prințesa Diana nu era, nici pe departe, o bucătăreasă desăvârșită, spune McGrady
Vorbind despre perioada petrecută cu familia regală, McGrady mărturisește că prințesa Diana „nu era o bucătăreasă bună". Fostul bucătar povestește cum, într-o zi, aceasta a uitat pe plită o oală cu paste, prinsă fiind într-o conversație.
Din pricina faptului că prințesa Diana a decis să stingă apoi lumina pilot de pe plită, a fost provocată o scurgere de gaz în toate bucătăriile palatului. Din acest motiv, McGrady era cel care îi pregătea mesele prințesei.
Preferințele neobișnuite ale prințesei Diana
„Îi plăcea să mănânce litchi, ar fi mâncat un castron întreg, stătea acolo și le descojea singură și mânca acele litchi. Îi plăceau la nebunie", a spus McGrady, conform Express.co
Acest fruct este bogat în minerale, vitamine și antioxidanți sănătoși, printre care potasiu, cupru, vitamina C, epicatehine și rutin, cunoscute pentru efectele pozivite asupra organismului. Litchi este benefic în protejarea de boli ale inimii, diabet sau chiar cancer.
Bucătarul Darren McGrady mărturisește că prințesei Diana îi plăceau și ardeii și vinetele umplute, alături de „o felie de pâine cu unt”.
Prințesa Diana, iubitoarea preparatelor fine
Totuși, prințesa obișnuia să consume și carne, preferând puiul și peștele, în detrimentul cărnii roșii. Printre tipurile favorite de pește ale prințesei era Egg Suzette, spune bucătarul regal.
Mai mult, aceasta adora să mănânce un preparat din cartofi cu spanac și ou poșat, alături de un sos olandez, la care, uneori, adăuga și puțin bacon.
În ce privește obiceiurile alimentare ale copiilor prințesei Diana, McGray spune că aceasta le permitea, uneori, să mănânce pizza, deși bona familiei regale se împotrivea.
Exasperată de preparatele cu somon
Toată lumea știa că Lady Di era o persoană gurmandă, dar nunta cu Charles și presiunea care s-a pus asupra ei au făcut-o să ajungă să sufere de bulimie, boală cu care s-a confruntat mulți ani. Cu toate acestea, prințesa Diana avea o listă de mâncăruri de la care nu făcea rabat niciodată.
Deși îi plăceau preparatele fine, în ultimii ani ai vieții sale Lady Di ajunsese să urască somonul din simplu motiv că oriunde mergea, bucătarii îi pregăteau tot felul de rețete care aveau în prim-plan somonul. Prin urmare, prințesa ajunsese la un nivel de saturație, simpla prezență a acestui fel de mâncare provocându-i greață.