Dezvăluiri de impact: Bolnavi COVID-19, tratați în mașini în curtea spitalului. Pe parbrize sunt scrise verdictele medicale

Dezvăluiri de impact: Bolnavi COVID-19, tratați în mașini în curtea spitalului. Pe parbrize sunt scrise verdictele medicale Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Scene cu adevărat sumbre la Spitalul Județean de Urgență din Buzău. Pacienți bolnavi de COVID-19, boală contractată în urma infectării cu virusul SARS-COV-2, au fost tratați noaptea trecută în parcarea unității sanitare. În continuare, și miercuri, 3 noiembrie, bolnavii așteaptă în mașinile personale din curtea spitalului să primească ajutor.

Situația fără precedent în România. În parcarea Spitalului Județean de Urgență Buzău, mai mulți pacienți, confirmați infectați sau suspecți de coronavirus, stau în mașinile proprii, așteptând ca un loc din spital să se elibereze. Soluțiile nu par să se întrevadă la orizont astfel încât cadrele medicale au luat decizia de a-i trata pe români în parcare.

Pacienți COVID-19 primesc oxigen în mașini

Astfel, medicii au mutat mai multe tuburi de oxigen în afara unității sanitare și le-au așezat la ușa fiecărui autoturism în care pacienți bolnavi de coronavirus prezentau dificultăți respiratorii.

„Este greu, e foarte greu. E și frig, ne-am adus pături. Nu e normal ce se întâmplă, numai la noi, în România, e așa.”, a spus o femeie aflată la fața locului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Situația este alarmantă. În parcarea Spitalului Județean de Urgență Buzău se află șapte, opt ambulanțe, toate prezentând pacienți suspecți de coronavirus, pentru care se așteaptă rezultatele finale ale testelor. Procesul poate dura de la câteva zeci de minute până la câteva ore.

Verdict medical notat pe parbrize: suspect sau confirmat

Pe parbrizele autoturismelor personale sunt notate, pe hârtii, verdictele medicale: suspect de coronavirus sau confirmat infectat.

Personalul medical a transmis pentru Antena 3 că pacienții vor continua să fie tratați în parcarea spitalului inclusiv în noaptea de miercuri spre joi. Bolnavii nu pot fi transferați la alte unități întrucât toate celelalte instituții medicale din județ sunt pline de pacienți.

La Spitalul Județean de Urgență, 75% dintre românii internați sunt tratați de COVID-19 la momentul redactării acestui articol. Două secții medicale, cea de Neurologie și cea de Cardiologie, au fost comasate astfel încât personalul sanitar să poată organiza o nouă cameră pentru bolnavi.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 451 de decese COVID-19 (221 bărbați și 230 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.