Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRI. De ce INSISTA Gheorghe Hagi pentru convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională. Cum era CATALOGAT fotbalistul, de oficialii Fiorentinei
DEZVĂLUIRI. De ce INSISTA Gheorghe Hagi pentru convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională. Cum era CATALOGAT fotbalistul, de oficialii Fiorentinei

DEZVĂLUIRI. De ce INSISTA Gheorghe Hagi pentru convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională. Cum era CATALOGAT fotbalistul, de oficialii Fiorentinei

Ianis Hagi avea ocazia de-a încasa mai multe bonusuri în perioada în care era legitimat la Fiorentina, dacă ar fi fost convocat la naționala României.

În ultimii ani, Gică Hagi a avut mai multe discursuri vehemente care aveau ca subiect convocarea lui Ianis la echipa națională. Conform „Gazetei Sporturilor”, mijlocașul avea bonusuri consistente, în perioada în care era legitimat la Fiorentina, iar unul era legat de prima reprezentativă. Dacă ar fi jucat pentru România, în 3 partide, chiar și câte un minut, Hagi jr. primea 54.000 de euro brut. Pentru apariția în 20 de meciuri din Serie A ar fi fost răplătit cu 370.000 de euro brut, iar pentru 3 meciuri în campionatul Italiei, în care ar fi evoluat mai mult de 45 de minute, primea 92.000 de euro.

Altfel, în urma monitorizării făcute de reprezentanții Fiorentinei, Ianis avea plusurile:

„tehnic și elegant”

„atent și inteligent în demarcările între linii”

„pasează mingea într-o varietate de unghiuri cu ambele picioare”

„are o personalitate clară și distinctă deși e născut abia în octombrie 1998”.

La minusuri erau trecute:

„trebuie să pună masă musculară pentru a avea un impact fizic mai bun, pe scurt nu are corpul robust și dur al tatălui său”

„rapid și agil în primii 10-15 metri, dar în alergările pe distanță își pierde din eficiență”

„are capacitatea de a scoate om din joc în duelurile unu la unu, dar îi trebuie forță pentru a rezista în contrele cu adversarii”.

Recomandarea este că „Ianis Hagi trebuie să muncească și să crească în forță și, în general, să devină mai puternic pentru a fi mai competitiv la un anumit nivel”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: