În acest cotext europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a explicat cum va fi abordată această problem de către formațiunea ei politică. Concret, eurodeputatul a atras atenția că partidul său va fi prezent la ambele dezbateri, dar cu mențiunea că dezbaterile privind statul de drept din România în forurile europene sunt excesive și nu au legătură cu realitatea.

 

Ba mai mult, Norica Nicolai a precizat că europarlamentarii socialiști și liberali vor aborda în aceeași manieră problematica dezbaterilor privind statul de drept din România,

„Nouă ni se pare că această dezbatere este excesivă. Sigur că vom fi prezenți și la ședința Comisiei LIBE și cu atât mai mult la Strasbourg. Cred că foarte multe din reproșurile care ni se aduc nu au niciun fel de suport în realitatea românească. Este de fapt o dezbatere care este politicianistă mai mult decât politică și care ignoră orice fel de realitate a ultimelor zile din justiția românească. 

Noi și socialiștii vom aborda dezbaterile în aceeași manieră”, a declarat eurodeputatul ALDE Norica Nicolai pentru PSnews.