Dezbatere cu parlamentari europeni în locul în care s-a născut Asociația ”Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Care e viitorul orașului în 2021

Dezbatere cu parlamentari europeni în locul în care s-a născut Asociația ”Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Care e viitorul orașului în 2021

Locul în care s-a născut Asociația ”Timișoara Capitală Culturală Europeană”, Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, va găzdui reprezentanții Parlamentului European, pentru o dezbatere legată de viitorul orașului în 2021.

Teatrul Național din Timișoara a mizat întotdeauna pe evoluția societății prin cultură, considerând că sănătatea morală o poate asigura doar întâlnirea dintre oameni într-un spirit pozitiv, creator, dinamic.

Astfel, vineri, 9 iunie, începând cu ora 13,30, în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu partenerii săi – Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Intercultural, Teatrul Național și Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană” organizează o dezbatere intitulată „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021: Oportunitate de dezvoltare locală și regională”.

La eveniment vor fi prezenți membri ai Parlamentului European, dintre care îi  amintim pe deputații Iuliu Winkler, Maria Grapini și Victor Negrescu.  De asemenea, vor participa reprezentanți ai autorităților locale, operatori culturali, operatori din domeniul turismului, jurnaliști etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Titlul de capitală europeană a culturii este acel vis pe care Teatrul Național l-a avut pentru Timișoara atunci când, în 20 iunie 2011, a unit peste o sută de instituții de cultură, organizații culturale, factori de decizie edilitară, actori din mediul de afaceri, din mediul educațional, membri ai societății civile etc., fondând o asociație nepatrimonială, neguvernamentală, apolitică și independentă, cu un caracter cultural și educativ, care să asigure pregătirea candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii și baza legală pentru depunerea acesteia. Dacă în 2011, la Sala 2 a Teatrului Național se semna actul de naștere al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, iată că în 2017, în contextul demersurilor întreprinse pentru onorarea titlului câștigat, Naționalul deschide din nou porțile Sălii 2 unui eveniment extrem de important pentru plasarea Timișoarei în prima linie culturală și civică europeană”, transmite Codruța Popov, consultantul artistic al Naționalului și membru fondator al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Organizatorii dezbaterii urmăresc (re)conectarea mediilor locale și regionale în jurul impactului pe care îl are obținerea de către Timișoara a titlului de capitală europeană a culturii, dar și, în egală măsură, își propun să analizeze oportunitățile și responsabilitățile pe care le presupune această poziție atât de râvnită de majoritatea orașelor din Europa, nu doar în plan local, ci și în plan regional, național și european. (Fotografii: Adrian Pîclișan)