Evenimentul Zilei > Social > Dezastru la o școală din România. Niciun elev nu a trecut de Evaluarea Națională
Dezastru la o școală din România. Niciun elev nu a trecut de Evaluarea Națională

Dezastru la o școală din România. Niciun elev nu a trecut de Evaluarea Națională

Învățâmântul din mediul rural e pe butuci: la o școală din Olt, niciun elev nu a luat nota de trecere la Evaluarea Națională.

La școala din comuna Iancu Jianu, 15 elevi s-au înscris la Evaluarea Naţională, iar după prima probă jumătate dintre ei au renunțat. Dintre cei rămași, niciunul nu a promovat examenul.

„Constantin Călugăru, directorul școlii: „Din păcate la şcoala gimnazială a fost foarte slabă, şi ne asumăm acest rezultat. În condiţiile în care să vă spun sincer nu este o surpriză pentru noi.

Reporter: A promovat vreunul dintre elevii de acolo?

Constantin Călugăru, directorul școlii: Nu”, anunță Digi24.ro.

La câțiva kilometri distanță, în comuna Găvănești, mai sunt două școli: niciun elev nu s-a prezentat la examen.

Aceeași situație dezastruoasă și în comuna Baldovinești.

Elevă-fenomen în România! A uimit toată ţara la Evaluarea Naţională. Este ceva unic

Pe de altă parte, Maria-Elisabeta Baltag este eleva care a obţinut un rezultat unic în România la Evaluarea Naţională.

Conform cotidianului Bună Ziua Iaşi, ea este singura elevă din judeţ, din mediul rural, care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

A ajuns la acest rezultat excepţional fără nicio măcar o oră de pregătire suplimentară, iar media perfectă a surprins-o chiar şi pe ea.

Cu un ton modest, eleva a declarat că meritul nu este doar al ei, ci şi al profesorilor de Matematică şi Limba şi Literatura Română.

Maria-Elisabeta nu a uitat să mulţumească şi divinităţii pentru notele obţinute: „Mă numesc Baltag Maria-Elisabeta, de la Şcoala profesională Cozmeşti, jud. Iaşi.

Încă nu-mi vine să cred că am reuşit să iau notă 10 la ambele materii. Ştiam că am lucrat bine, dar nu mi-am dat voie să cred cu adevărat că voi obţine acest rezultat.

Nu este doar meritul meu, ci şi al domnului profesor de Matematică, Tănase Gheorghe, şi al doamnei profesoare de Româna, Iacob Cristina, cărora vreau să le mulţumesc pe această cale.

Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru această reuşită, care m-a învăţat că prin credinţă şi muncă orice vis se poate îndeplini.”

La rândul ei, Mihaela Carp, mama elevei de 10, a declarat că este mândră pentru surpriza făcută de fiica ei

Cea care este învăţătoare susţine că fiica ei nu a făcut nici măcar o oră de meditaţii şi a susţinut probele de la Evaluarea Naţională doar cu ajutorul cunoştinţelor acumulate în şcoală şi acasă.

„Sunt mama Mariei. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru copilul pe care mi l-a dat. Sunt foarte bucuroasă pentru rezultatul obţinut de Maria.

Este o fetiţă muncitoare şi ambiţioasă. Vreau să vă spun că nu am făcut nici măcar o oră de pregătire în particular.

Totul s-a lucrat la şcoală şi acasă. Mulţumesc din suflet profesorilor implicaţi şi tuturor celor care sunt alături de noi şi se bucură pentru succesul Mariei”, a declarat doamna Mihaela Carp.

Sursa citată aminteşte că în fiecare an, judeţul laşi este fruntaş la nivel naţional după numărul de medii de 10 obţinute la Evaluarea Naţională.

sursa: bzi.ro

sursa: digi24.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: