DEZASTRU în COSMOS. Autoritățile internaționale în ALERTĂ MAXIMĂ.

DEZASTRU în COSMOS. Autoritățile internaționale în ALERTĂ MAXIMĂ.

O gaură mică din zidul unei capsule Soyuz fabricate în Rusia, a fost găsită 29 august și a fost rapid închisă. Oficialii au sugerat o serie de motive posibile pentru apariția gaurii.

Pe 11 octombrie, astronomul american Nick Hague și cosmonautul rus Alexey Ovchinin vor lansa la stația spațială internațională o navă spațială rusă Soyuz MS-10 de la Cosmodromul de la Baikonur din Kazahstan, potrivit www.dailymail.co.uk

Administratorul Bridenstine urmează să participe la lansare și intenționează să se întâlnească cu domnul Rogozin. Aceasta va fi prima întâlnire a celor două oficialități. 

Oficialii au sugerat o serie de motive posibile pentru apariția gaurii.Ei au avut un apel telefonic pe 12 septembrie, în timpul căruia au discutat despre scurgerea presiunii de aer la stația spațială internațională. 

Inițial, sa crezut că distrugerea ar fi putut fi cauzată de o piercing micrometeorit a navei spațiale. 

O sursă anonimă a declarat că gaura a fost forată de un muncitor care și-a ascuns greșelile cu o sigiliu, în loc să-l raporteze.

Soyuz MS-08 (imaginea) a părăsit Pământul pe 21 martie pentru a transporta trei membri ai echipajului expediției 55 la Stația Spațială Internațională

Mass-media din Rusia a speculat că un astronaut american ar fi putut să saboteze nava spațială pentru a întârzia o eventuală întoarcere timpurie pe pământ din cauza unei presupuse maladii a unui membru al echipajului ISS.   

Rogozin chiar a purtat discuții telefonice cu administratorul NASA, Jim Bridenstine.

Ei au publicat ulterior o declarație comună care a spus: "Administratorul și directorul general au remarcat speculațiile care circulă în mass-media cu privire la posibila cauză a incidentului și au convenit să amâne orice concluzii preliminare și să furnizeze explicații până la finalizarea anchetei finale. 

Gaura a fost reparată până vineri (31 august) iar presiunea cabinei a revenit la normal. 

Sa crezut inițial că a fost provocată de un mic meteorit și că astronauții au folosit bandă pentru a sigila scurgerea după ce a cauzat o mică pierdere de presiune.

Cu toate acestea, pe măsură ce ancheta a continuat, a început să arate că gaura a fost făcută de cineva din interior, fie înapoi pe Pământ, fie în spațiu, a afirmat agenția spațială rusă.

O teorie de vârf dintr-o sursă anonimă la Energia a spus că gaura a fost făcută pe teren - posibil cauzată de "intervenția deliberată" - cu sugestii pe care persoana responsabilă le-a identificat deja.

Directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, a spus că gaura ar fi putut fi forată în timpul fabricației sau pe orbită

Stația Spațială Internațională (ISS) este un laborator de științe și inginerie de 100 miliarde de dolari (80 de miliarde de lire sterline) care orbitează la 400 de kilometri deasupra Pământului.

Ea a fost permanent angajată de echipaje rotative de astronauți și cosmonauți din noiembrie 2000.

Stația spațială este în prezent locuința a doi ruși, trei americani și un japonez. 

Cercetarea efectuată la bordul ISS necesită deseori una sau mai multe dintre condițiile neobișnuite prezente pe orbita Pământului scăzută, cum ar fi gravitatea scăzută sau oxigenul.

Studiile ISS au investigat cercetarea umană, medicina spațială, științele vieții, științele fizice, astronomia și meteorologia.

Agenția spațială americană Nasa cheltuie anual aproximativ 3 miliarde de dolari pe programul stației spațiale, un nivel de finanțare aprobat de administrația și Congresul Trump.

Un comitet al Camerelor Reprezentanților din SUA, care supraveghează NASA, a început să analizeze dacă va prelungi programul dincolo de 2024.

Alternativ, banii ar putea fi utilizați pentru a accelera inițiativele planificate ale spațiului uman pe Lună și pe Marte.

 

Ne puteți urmări și pe Google News