Evenimentul Zilei > International > Dezastru în Afganistan: Sute de vehicule cu combustibil au explodat, 60 de răniți. VIDEO
Dezastru în Afganistan: Sute de vehicule cu combustibil au explodat, 60 de răniți.  VIDEO

Dezastru în Afganistan: Sute de vehicule cu combustibil au explodat, 60 de răniți. VIDEO

Un dezastru de proporții s-a produs sâmbătă în Afganistan, la granița cu Iranul. Sute de vehicule cu combustibil au explodat. Pagubele totale se ridică la zeci de milioane de dolari.

Dezastru în Afganistan: Sute de vehicule cu combustibil au explodat! Peste 300 de vehicule care transportau gaz, motorină și benzină au explodat, Cel putin 60 de răniți și pagube de zeci de milioane de dolari

Cel puțin 60 de oameni au fost răniți, dintre care unul se află în stare critică. Peste 500 de vehicule cu combustibil au explodat, sâmbătă, în urma unui incendiu de proporții. Acesta s-a produs la un post vamal din Afganistan, din apropierea graniței cu Iranul.

500 de vehicule au ars, 300 de vehicule au explodat

Autoritățile afgane și localnicii au reușit să mute în condiții de siguranță sute de cisterne de combustibil și gaz din zonă. Purtătorul de cuvânt al guvernatorului a anunțat că incendiul este sub control. Au ars deja aproximativ 500 de vehicule, potrivit Reuters.

Peste 300 de vehicule care transportau gaz, motorină și benzină au explodat, a declarat Hossein Akhundzadeh, un oficial comercial iranian regional, pentru agenția de știri semi-oficială iraniană ISNA. Autoritățile iraniene au trimis mașini de pompieri și ambulanțe peste graniță. Zeci de localnici au luptat împotriva flăcărilor în orașul de frontieră Islam Qala.

Pagubele totale sunt estimate la este 50 de milioane de dolari

Younus Qazizada, șeful Camerei de Comerț și Industrii din Herat, a declarat pentru Reuters că incendiul a cauzat daune de milioane de dolari. „Investigațiile preliminare arată că, până acum, incendiul a cauzat pagube materiale de peste 50 de milioane de dolari”, a spus acesta.

Rapoartele inițiale vorbeau despre explozia unui petrolier, însă autoritățile  au revenit apoi. Acestea au precizat că nu s-a stabilit cauza exactă a exploziei. Incendiul a deteriorat infrastructura electrică din zonă, lăsând o mare parte din capitala Herat în întuneric.

Waheed Qatali, guvernatorul provinciei Herat din vest, a declarat că s-a solicitat asistență de la autoritățile iraniene și de la personalul NATO din Afganistan. Acesrea au intervenit pentru a ajuta la limitarea incendiului și stingerea incendiului.

Iranul a trimis în ajutor 21 de ambulanțe și 20 de autospeciale de pompieri

Deasupra zonei afectate s-au ridicat în aer nori groși de fum negru și flăcări, compunând un peisaj apocaliptic. Un oficial occidental, însărcinat cu monitorizarea situației, a declarat pentru Reuters că cel puțin 60 de persoane au fost rănite.

Oficialii afgani au transmis un număr mai mic de victime, dar au admis că numărul poate crește. Dincolo de granița iraniană, oficialul regional de urgență Mohsen Nejat a declarat, la televiziunea de stat, că Iran a trimis 21 de ambulanțe și 20 de autospeciale de pompieri la fața locului.

Sursa: Antena 3

Foto ilustrativă