"Putem confirma că 12 persoane au decedat și alte 20 au fost rănite în urma exploziei din zona administrației locale Odukpani", a declarat doamna Ugbo Irene, adjunct al șefului poliției.
Doamna Irene susține că poliția a ajuns imediat la fața locului după ce un camion s-a răsturnat în timp ce încerca să ia curba și a început să piardă combustibil, dar eforturile ofițerilor de a-i dispersa pe localnicii care adunau combustibilul în recipiente metalice s-au dovedit a fi fără succes.
Echipajul nostru a fost nevoit să plece înainte ca respectiva cisternă să ia foc. Nu este prima dată când avem de-a face cu o astfel de situație", a adăugat aceasta, deplângând faptul că localnicii ignoră adesea avertismentele date de ofițerii de poliție, de a evita zonele din apropierea scurgerilor de combustibil, din cauza pericolului mare de explozie.
Nigeria este adesea martoră a unor astfel de incidente soldate cu multe decese ca urmare a unor explozii cauzate de astfel de scurgeri de combustibil, în special pentru că locuitorii din zonele unde se produc astfel de accidente vin în număr mare pentru a scoate combustibil sau pentru a-i privi pe alții cum fură.
Peste 150 de persoane au murit într-un incident similar în decembrie 2006, în capitala economică Lagos.

 

Te-ar putea interesa și: