Detalii neștiute despre imperiul RCS & RDS! Cine sunt adevărații acționari!

Detalii neștiute despre imperiul RCS & RDS! Cine sunt adevărații acționari!

Zoltan Teszari este unul din cei mai puternici oameni din România. Deține cel mai mare trust de presă de la noi, este implicat în politică și în afaceri în multe țări din Europa, are o avere cu foarte multe zerouri . Numai că, așa cum se va vedea din ancheta publicată în primul număr al Revistei Capital în noul format glosy, biografia sa este plină de semne de întrebare.

RCS & RDS este gigantul de telecomunicații cu care cel supranumit miliardarul fără chip, și-a propus să cucerească lumea. A început în România în anul 1994, a continuat în Ungaria în anul 1998, iar în momentul de față compania este deja prezentă și în Spania și Italia, numărând în total peste 14 milioane de clienți. Digi|RCS &RDS este astăzi numărul 3 în Europa și nu se va opri aici.

„Îmi doresc să transform RCS în cel mai important grup de comunicaţii din România”, mărturisea Zoltan Teszari în anul 2002, pentru Revista Capital, cu ocazia lansării pe piaţa românească a primului clasament al celor mai bogaţi oameni de afaceri din România.

Zoltan Teszari – în nume propriu are doar 3 procente din companie, însă el deține Cable Communication System, firmă pe care a înregistrat-o în Olanda şi care, la rândul ei deţine 94,15% din RCS&RDS. În firma olandeză, Teszari deţine circa 60% din acţiuni şi mai are ca parteneri două fonduri de investiţii Ð EPIC (Austria) şi Quadrant (SUA). Alături de Teszari, în compania românească mai sunt 15 acţionari persoane fizice.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cum a început totul?

Zoltan Teszari s-a născut pe 14 septembrie 1970 într-o familie modestă, de origine maghiară,la Oradea, județul Bihor și a fost botezat după numele tatăului său, tot cu numele de Zoltan. Părinții săi erau muncitori, tatăl un mecanic priceput, iar mama, Ildiko, extrem de abilă în știința cifrelor. Locuiau într-o casă discretă, dar…

„Zoltan Teszari a avut o legătură și cu Traian Băsescu, în perioada în care acesta a fost președinte, însă doar prin intermediul lui Ioan Bendei, respectiv Vasile Dîncu. Banii cu care a pornit totul i-a obținut prin împrumut”, a dezvăluit un apropiat al lui Teszari, în exclusivitate în Revista CAPITAL. Citiți întreaga poveste în primul număr al Revistei Capital, în format glossy, de 100 de pagini. O găsiți în toate punctele de difuzare a presei din România.