Evenimentul Zilei > Actualitate > Detalii inedite cu privire la o lume SECRETĂ. Cartea pe care CHINEZII nu au voie să o citească / VIDEO
Detalii inedite cu privire la o lume SECRETĂ. Cartea pe care CHINEZII nu au voie să o citească / VIDEO

Detalii inedite cu privire la o lume SECRETĂ. Cartea pe care CHINEZII nu au voie să o citească / VIDEO

Este cea mai citită carte de către intelectualii şi politologii din Asia. Cu excepţia Chinei…

Unde este interzisă, deoarece dezvăluie o parte din secretele formaţiunii care guvernează ţara din 1949, după cum nota EFE. “În China, Partidul Comunist aflat la guvernare este precum Dumnezeu: este în toate părţile, însă nu poţi să-l vezi”’, susţine un profesor universitar, făcând referire la lucrarea autorului cărţii, australianul Richard McGregor, care dezvăluie detalii inedite cu privire la una dintre cele mai secrete formaţiuni din lume – Partidul Comunist din China (PCCh).
De la pământ
The Christian Science Monitor nota în 2010 că pagina web unde se vinde această “lucrare”,  subintitulată “Lumea secretă a guvernanţilor comunişti din China”, a fost cenzurată în această ţară. Fost director al ziarului “Financial Times” din China, McGregor a explicat că obiectivul cărţii este acela de a explica de ce PCCh a supravieţuit majorităţii formaţiunilor comuniste de pe planetă, căderii Uniunii Sovietice sau Revoluţiei Culturale. “’După fiecare catastrofă, partidul s-a ridicat de la pământ, şi-a reconstruit armura şi şi-a reîntărit flancurile. Într-un anumit mod, a supravieţuit, fiind batjocorit, cunoscând o îmbunătăţire a imaginii sau uimindu-i pe experţii care i-au prezis dispariţia în numeroase conjuncturi”’, a semnalat McGregor.
Nu există
“Partidul este prezent în toate aspectele vieţii din China, el se autodenumeşte drept o formaţiune comunistă, îşi menţine structura şi atitudinea secretă a ierarhiei leniniste, însă a condus o tranziţie istorică de la economia planificată la capitalism”.
Oamenii care controlează cel mai mare Partid din lume (75 milioane de membri) sunt ide fapt stăpânii unei cincimi din populaţia umanităţii. Acesti oameni, in numar de 9, formeaza Comitetul Executiv al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez. Fiecare dintre cei 9 ocupă o poziţie ierarhică prestabilită. “Ei nu sunt niste simpli înalţi functionari, ci zeii intangibili care conduc China”.
Sunt selectaţi din rândul celor 25 de membri ai Biroului Politic, în urma unor încinse lupte de putere ferite de ochii “muritorilor de rând”.
Partidul Comunist Chinez nu există ca organizaţie şi nu este înregistrat. Existenţa lui se bazează pe preambulul din Constituţie. După cum notează şi analiştii occidentali, fiind deasupra legii, Partidul nu poate fi dat în judecată.
"Trei principii sunt sfinte: Partidul ăa controleze forţele armate; Partidul să controleze cadrele; Partidul să controleze ştirile”, scria în 2008 Zhou Tianyong, unul dintre profesorii Şcolii Centrale de Partid din Beijing.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/ym1d0ZScElk" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News