Evenimentul Zilei > Actualitate > Detalii bizare ies la iveală în legătură cu testele ADN efectuate la Caracal
Detalii bizare ies la iveală în legătură cu testele ADN efectuate la Caracal

Detalii bizare ies la iveală în legătură cu testele ADN efectuate la Caracal

O serie de detalii bizare legate de testele ADN făcute de Institutul de Medicină Legală în cazul disparițiilor de la Caracal ies la iveală. Autoritățile au încercat să prezinte faptul că Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu sunt moarte, fără să aibă probe concrete.

Andreea Sava a prezentat, miercuri, la Ediție specială, mai multe lucruri bizare în legătură cu testele făcute de IML și de modul în care informațiile rezultate în timpul anchetei au fost date publicității de autorități.

”Inclusiv cronologia comunicărilor în legătură cu ADN-ul este bizară și te face să-ți pui întrebări de ce se comunică atât de prost”, a susținut Andreea Sava în timpul emisiunii.

În timp ce specialiștii în medicină legală efectuau investigații asupra rămășițelor umane descoperite, autoritățile au încercat să inducă ideea că fetele, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu sunt moarte, deși nu au avut probe concrete în acest sens. De exemplu, pe 27 iulie, la o zi după ce începuse ancheta, fără a avea confirmare prin rezultate genetice, premierul Viorica Dăncilă le transmitea condoleanțe părinților Alexandrei Măceșanu. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a afirmat public că fetele sunt decedate.

28 iulie, ora 14.15 – INML începe analiza rămășițelor umane găsite în Caracal. Anumite surse arată că analiza poate dura până la două săptămâni (11 august).

2 august – Medicii de la INML anunță că au finalizat analiza antropologică a oaselor găsite: acestea ar aparține unei fete cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

2 august, seara – Testele ADN indică faptul că este vorba despre Alexandra Măceșanu. Ana Birchall înștiințează familia.

5 august – Sunt descoperite alte oase într-o pădure din apropierea casei lui Gheoghe Dincă. Acesta susține că ar fi vorba de rămășițele Luizei Melencu.

16 august, seara – Anumite surse dezvăluie că INML a trimis DIICOT raportul privind unele dintre oasele luate din lizieră.

17 august, dimineața – DIICOT confirmă primirea unui raport de la INML. Din acesta ar reieși că nu se pot face teste AND. Prin urmare, instituția solicită reluarea analizelor.

Sursa: Antena 3

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: